Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

BUNDESBANK vs E.K.T. ...Και στο βάθος Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου


Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας:
Η Bundesbank κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

   Προ 2 μηνών περίπου, είχαμε δημοσιεύσει την πληροφορία για την κατάθεση προσφυγής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας,  κατά του Ο.Μ.Τ. (Πρόγραμμα Αγοράς Ομολόγων) της Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), μέσω του οποίου η Ε.Κ.Τ. χρηματοδοτούσε Πιστωτικά Ιδρύματα Κρατών Μελών της Ε.Ε. με εγγύηση Κρατικά Ομόλογα  αυτών των Κρατών.  Στην τότε εισήγησή της η Bundesbank, είχε αναφέρει τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν ειδικά τα νότια Κράτη Μέλη της Ε.Ε. επικεντρώνοντας ειδικά στην Ελλάδα, ισχυριζόμενη ότι σε ενδεχόμενη περίπτωση εξόδου μας από την Νομισματική Ένωση (ευρώ), τα ομόλογα θα έμεναν ως απλά χαρτιά στο χαρτοφυλάκιο της Ε.Κ.Τ. με ότι αυτό εσήμαινε.
   Η συζήτηση ξεκίνησε στις 12-6-2013 υπό την προεδρία του Δικαστή Andreas Vosskuhle και ήδη έχουν παρελάσει από εκεί αγορεύοντας, επιφανείς Ευρωπαίοι οικονομολόγοι και αξιωματούχοι, υπερασπιζόμενοι ο καθένας την πλευρά του.  
   Αντιληπτόν είναι το τι θα σημάνει για την Ελλάδα, σε αυτήν την χρονική περίοδο, η δικαίωση της Bundesbank και βεβαίως, το τι θα επακολουθήσει με την αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της Ε.Κ.Τ. προς τα Κράτη-Μέλη της Νότιας Ευρώπης.  Είναι τόσον μεγάλη η οικονομική εξάρτησής μας πλέον από την Τρόϊκα, οπότε θα είναι έως και αδύνατη η συνέχιση της ύπαρξης ενός Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.  Όχι ότι είμαστε ανεξάρτητοι τώρα, αλλά ήδη έχει μεσολαβήσει το 3ο μνημόνιο και με την λειτουργία του Τ.Χ.Σ., τα πάντα θα περιέλθουν στα χέρια των δανειστών μας.
   Πάντως η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν είναι λίγες οι πιέσεις για να εκδοθεί μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, λόγω των Γερμανικών εκλογών.  Ήδη όμως, υπάρχει ...γκρίνια από την πλευρά του Λουξεμβούργου.

Υπομονή!  Ότι είναι να πάθουμε, θα το πάθουμε.  Εκτός και εάν δεν θέλουμε να το πάθουμε και αντιδράσουμε.  Όχι ''αυτοί''.  Εμείς!!...
******************************************************************************

Αναμένοντας την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου

Η ακρόαση στο γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο σχετικά με τις κατηγορίες έναντι των πολιτικών της ΕΚΤ για την κρίση έχει τελειώσει. Την πρώτη ημέρα είδαμε τις λεκτικές «μάχες» μεταξύ του προέδρου της Bundesbank, Jens Weidmann και του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen. Τη δεύτερη ημέρα η ακρόαση ήταν λίγο πιο καχύποπτη και λιγότερο πολιτική, αλλά πιθανώς πιο αποκαλυπτική σχετικά με το σκεπτικό του Δικαστηρίου.
Ο Peter Muller, δικαστής του συνταγματικού δικαστηρίου, ξεκίνησε επαναλαμβάνοντας τους αυστηρούς κανόνες του παιχνιδιού. «Ορίζεται σαφώς στο ότι ο ελέφαντας της νομισματικής πολιτικής δεν επιτρέπεται στο υαλοπωλείο, δηλαδή η νομισματική χρηματοδότηση του κράτους».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου