Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΣΤΡΩΜΗ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!


Στην ''Σπηλιά Εθνικής Αντίστασης''

   Το Φθινόπωρο του 1942, συγκεντρώθηκαν στην σπηλιά, έξω από την Στρώμη, στην θέση ''Κρύα Βρύση'', άνδρες και από τα δύο ελληνικά αντιστασιακά σώματα και κατέστρωσαν τα σχέδια για την από κοινού δράση τους εναντίων των κατακτητών Γερμανών.  Στόχος ήταν η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα στον Γοργοπόταμο.  Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
   Η Τ.Κ. Στρώμης, τιμώντας όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της, την Εθνική Ενότητα και την Ομοψυχία των αντιστασιακών ομάδων σε εκείνον τον Αγώνα, καλεί όλους μας στην Στρώμη την Κυριακή 7-7-2013 σε μιά τελετή μνήμης εκείνου το γεγονότος.
    Το πρωΐ, μετά την λειτουργία στην ''Παναγία την Στρωμίτισσα'', θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και θα γίνει και ξενάγηση στην σπηλιά.  Θα ακολουθήσει γεύμα και παραδοσιακό γλέντι. Στην Στρώμη λοιπόν. 

    Και ίσως είναι μοναδική ευκαιρία να επαναληφθεί η ιστορία, στο ίδιο μέρος, με τους ίδιους πρωταγωνιστές:  Σύσκεψη στην Στρώμη για την αντίσταση κατά των κατακτητών!  Εκείνο το οποίο μας χρειάζεται, είναι  η Εθνική Ενότητα και η Ομοψυχία για τον Αγώνα!  Όποτε το έχουμε κάνει αυτό, έχουμε κερδίσει την ύπαρξή μας...  Στην Στρώμη λοιπόν. 

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2%.ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή