Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ..ΑΕΡΑΣ!

Ανεμόμυλος!...

   Θα γνωρίζετε βεβαίως τι σημαίνει αιολικό πάρκο.  Θα έχετε αντιληφθεί τις τεράστιες ανεμογεννήτριες οι οποίες ''φρουρούν'' την νότιο-δυτική κορυφογραμμή του παγκοσμίως γνωστού Δελφικού Τοπίου.  Ορατές μεν παρ' ότι απαγορεύεται,  αλλά κατά την άποψη κάποιων, επιβεβλημένες.  Εξ άλλου είναι καταμαρτυρημένο και καταγεγραμμένο, ότι σε ολόκληρο τον Νομό Φωκίδος, μόνον εκεί ήταν δυνατόν να στηθούν αυτές οι τεραστίων διαστάσεων κολώνες με τους έλικές τους.  Εκεί και στο ''Κοκκινάρι'' της Γκιώνας. Πουθενά αλλού!
  Γνωστές είναι επίσης οι οικονομικές επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στην οικονομία της χώρας και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την σχέση τους με το δίκτυο διανομής ρεύματος της ΔΕΗ. 
  Άγνωστες είναι όμως σε εμάς τους Έλληνες, οι επιπτώσεις αυτών των εγκαταστάσεων στο περιβάλλον, στο ελληνικό περιβάλλον.  Τι να συμβαίνει άραγε με την πανίδα και την χλωρίδα, τριγύρω απο το μέρος ''ενθρόνισης'' των ανεμογεννητριών;  Πώς θα μεταφερθούν αυτοί οι κολοσσοί επάνω στις απλησίαστες κορυφογραμμές;  Έπρεπε να μας έχει πονηρέψει η σωρρηδόν εμφάνιση ξένων ''επενδυτών'' την τελευταία 10ετία με αιτήματα για την αιολοποίηση της μισής Ελλάδος και να ρωτήσουμε και λίγο παραέξω για το τί σημαίνει αιολικό πάρκο.  Έπρεπε να πάμε στην Δανία και να τους ρωτήσουμε : '' Γιατί βρε παιδιά, διώξατε τις ανεμογεννήτριες από το έδαφός σας και τις στείλατε σε πασάλους στην θάλασσά σας;  Και γιατί τώρα σκεφτόσαστε να τις ''ξηλώσετε'' από εκεί;  Έ;..''.  Μετά να πηγαίναμε στην Γερμανία και να ρωτήσουμε τους ανεπτυγμένους Γερμανούς, γιατί δεν εξασφαλίζουν την ενέργειά τους από τις ανεμογεννήτριες.  Μήπως γιατί ρώτησαν τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς, οι οποίοι, δεν έχουν αιολικά πάρκα και αυτοί τους είπαν κάτι το οποίο δεν το ξέρουμε κι εμείς;  Από την άλλη, ξεσηκώθηκαν οι Σκωτσέζοι με μιά Υπουργική απόφαση για εγκαταστάσεις  αιολικών πάρκων στα Highlands, όπου μόνο αβόσκητα λιβάδια και λίμνες υπάρχουν και αρνούνται τα μικρά χωριά να συναινέσουν.   Κι εμείς δεν κάναμε τον κόπο να ρωτήσουμε, έστω από περιέργεια, γιατί;
  Στην περιοχή μας όμως, υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφέλη (285.000 ευρώ πήρε ο Δήμος, άλλο αν δεν τα έχει αποδώσει ακόμα στις Κοινότητες Βουνιχώρας, Πεντεορίων, Γαλαξειδίου...), υπάρχει επιχείρηση η οποία ασχολείται με την συντήρηση των μηχανημάτων και υπάρχει και εκπρόσωπος της μητρικής Γαλλικής εταιρείας στην περιοχή μας.  Υπάρχει βεβαίως και η θυγατρική της EDF για την περιοχή μας (ανά περιοχή και μία θυγατρική...) με Δ.Σ. και μετόχους. Γνωστά πράγματα.  Με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.
   Διαβάστε όμως το τι λένε και τι γράφουν οι Βρετανοί σήμερα για τα αιολικά πάρκα.
Και μην ξεχνάτε : Ο ηγέτης, προηγείται της εποχής του. Δεν ''σύρεται'' από αυτήν...
****************************************************************************


Wind farms are a "complete scam"...

Ξέρετε να διαβάζετε την Αγγλική;

Τα αιολικά πάρκα είναι μια «πλήρη απάτη», υποστηρίζει ο γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος της Μεγάλης Βρετανίας! Του πήρε κάμποσα χρόνια να το ...ανακαλύψει, αλλά τουλάχιστον αυτός το ανακάλυψεΑλίμονο στον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος!

πηγή : konstantinosdavanelos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου