Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ...ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩ!


Ναυμαχία!

   Ότι χειρότερο θα ήταν δυνατόν να συμβεί στην πάλαι ποτέ καραβόεσσα Οιάνθη (αυτοδιοικητικά εννοείται), όντως εσυνέβη!  Εμφύλιος (ενδοπαραταξιακός) πόλεμος!
  Από την μιά, οι προ ημερών δημόσιες ευχαριστίες του αντικατασταθέντος Αντιδημάρχου Γαλαξειδίου κου Καραγιάννη, προς τον Δήμαρχο του Δήμου Δελφών κο Φουσέκη και από την άλλη ο δημόσιος (πολιτικός) θαυμασμός της νέας Αντιδημάρχου στην Δημοτική ενότητα Γαλαξειδίου κας Τασσιού-Γουργουρή, επίσης προς τον κο Δήμαρχο, όντως δημιούργησαν ένα κλίμα ενότητας, σύσφιξης και αγαστής συνεργασίας, μεταξύ των αποχωρούντων και των εισερχομένων στα αυτοδιοικητικά του Γαλαξειδίου.  Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση δημιουργήθηκε σε εμάς, τους απλούς θιασώτες-κατοίκους,  όσον αφορά τις ευχαριστίες και τους θαυμασμούς προς το πρόσωπο του κου Φουσέκη.  Όμως δεν ήταν έτσι ακριβώς.
  Κάτι κάποιες ''ελίτ'' συμπεριφορές, κάτι κάποιες ασφαλτοστρώσεις παραδρόμων, κάτι κάποιες ''τουριστικές'' πρωτοβουλίες και γενικά μία φίλα προσκείμενη προς την εξουσία και ολίγον snob συμπεριφορά, δημιούργησαν ρήγματα τόσον εντός της παράταξης, όσον και εντός της τοπικής κοινωνίας.  Έως ότου ήρθε και η πληροφορία περί καταργήσεως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου, οπότε άδικος ο κόπος και ανύπαρκτος ο καρπός (εκλογικός) τόσων ενεργειών και προσπαθειών.  Τότε όμως, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αναζητούνται και οι ευθύνες, ή επί το λαϊκότερον, έρχεται η ώρα του ξεκαθαρίσματος.
  Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά με το (εν αναμονή) Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου.  Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία του, τουλάχιστον εντός των επομένων 2-3 χρόνων.  Οι ελλείψεις υποδομών, προσωπικού, οργάνωσης και χρηστικότητας, είναι αξεπέραστες και καταδεικνύουν την βιαστικά ψηφοθηρική μεθόδευση και  την λάθος σκόπευση του όλου θέματος.
  Υπάρχουν όμως εξελίξεις και αναμένονται πέραν των μύδρων προς τους ...νεοεισελθόντες και των απαιτήσεων για εξηγήσεις, ακόμη και αιτήματα για απομακρύνσεις από αξιώματα, μιας και συνδυάστηκαν με προσωπικά οφέλη και  τοπικές αυτοδιοικητικές ήττες. Όψωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου