Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

Το ...Μαντρί!


   Εκυκλοφόρησε σήμερα (εχθές) το απόγευμα και εδημοσιεύθη σχεδόν από το σύνολο των blogs της περιοχής μας, η Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης ''Πολίτες στο Προσκήνιο'', με θέμα τα γενόμενα στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 14-6-2013.  Συνεπώς, θέμα μη ενημέρωσης, για τους επισκέπτες των blogs, δεν υφίσταται και δεν είναι στις προθέσεις μας να επαναλάβουμε κι εμείς, τα ήδη γνωστά.
   Θα σταθούμε όμως μόνον σε δύο γεγονότα, τα οποία εσυνέβησαν σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία κατά την άποψή μας, είναι και η ακριβής απεικόνιση των αντιλήψεων τις οποίες έχουν οι αιρετοί μας, τόσον για την χρήση της όποιας εξουσίας εντός του Δήμου, όσον και για την χρήση της έννοιας ''ελεύθερη βούληση Δημοτικών Συμβούλων''.
   Για το μέν πρώτο, η έκφραση ''στρίβειν δια του αρραβώνος'' όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωση, είναι αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας των ''αρχόντων'' μας για την ανάληψη των ευθυνών τους.  Θα προσθέταμε ότι πρόκειται περί ''φυγής'' η οποία όμως παρουσιάζεται σαν μιά δήθεν απουσία, καλύπτωντας έτσι την σχεδιασμένη προσπάθεια, για προστασία από την πολιτική φθορά τους.  Και να πιστεύουν μάλιστα, ότι αυτή η τακτική, αποδίδει!
   Το δεύτερο όμως είναι ένα ατόπημα του προεδρεύοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο, του κου Αθ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έκανε το εξής απλό, απουσιάζοντος του κου Δημάρχου:
  Ενώ οι 3 επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, στήριξαν την πρόταση για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του επίκαιρου θέματος του κλεισίματος της ΕΡΤ, ο κος Παναγιωτόπουλος πήρε τον λόγο (προ της ψηφοφορίας για το εάν θα  συζητηθεί  το θέμα), ως αρχηγός της πλειοψηφούσας παράταξης, χρησιμοποιώντας όπως είπε το δικαίωμά του ως θεσμικός παράγων, για να εκφέρει την άποψη ότι δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα, όπως εζητείτο.  Δηλαδή, ''απουσιάζοντος'' από την συζήτηση του Δημάρχου, ο οποίος θα είχε το δικαίωμα να τοποθετηθεί προ της σχετικής ψηφοφορίας, ανέλαβε ο Πρόεδρος του Σώματος, να δώσει ''γραμμή'' στους Συμβούλους της παρατάξεώς του!  Αντί να διευθύνει την συζήτηση και να εκφέρει την άποψή του με την ψήφο του, ανέλαβε ''αντ' αυτού'' να ''οδηγήσει'' τους προς στιγμήν ακέφαλους Δημοτικούς Συμβούλους!  Και αυτό παρούσης της Αντιδημάρχου (θεωρητικά αναπληρώτριας του απουσιάζοντος Δημάρχου) κας Λαΐνη, η οποία δεν μίλησε καθόλου για το θέμα... Η έντεχνος (θεσμική, λέει..) εμφάνιση της έννοιας ''μάντρωμα'' και βεβαίως η αποκάλυψη της ''ελεύθερης'' βούληση των (συγκυβερνούντων!..) Δημοτικών Συμβούλων!  Και όλα αυτά υπό τον μανδύα και την πατίνα μιάς αληθοφανούς υποτίθεται Δημοκρατίας.
Εν κατακλείδι λοιπόν, η πλειοψηφούσα Δημοτική Παράταξη εψήφισε ότι δεν την αφορά το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, μιάς και ενημερώνεται από άλλες πηγές και άλλα ''κανάλια'' και εν πάση περιπτώση, αυτούς γνωρίζει, αυτούς εμπιστεύεται (τους καθοδηγητές εννοείται...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου