Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΛΟΦΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ : ΚΑΤΙ ...ΤΡΕΧΕΙ ΕΚΕΙ!


Από μπαράκι, Δραγατσά!

    Δημοσιεύουμε την 195/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14-6-2013.  Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός της αλλαγής χρήσεως του γνωστού στους Ιτιώτες ''Καλυβιού'' στην ανατολική πλευρά του λόφου των Αγίων Αναργύρων.  Ούτε το ποιοί γνωμοδότησαν για αυτό και με ποιά κριτήρια, ή με ποιά συγκριτικά στοιχεία.

   Έχουμε όμως μια απορία :  Δημοπρατήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο ακίνητο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το λόγο ανα-κατασκευής του;  Δηλαδή, εκδηλώθηκε ποτέ γραπτώς, η πρόθεση του οποιουδήποτε ιδιοκτήτη Δήμου, να το ενοικιάσει σε ιδιώτη για χρήση;
 
 Είναι γνωστή η δικαστική περιπέτεια του τέως Δήμου Ιτέας, γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λόφου των Αγίων Αναργύρων.  Γνωστό επίσης είναι ότι, παρ' όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις από  όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης υπέρ του Δήμου, προσφάτως (προ 2 ετών περίπου), προέκυψε μιά Α'θμια νέα απόφαση, για τα απορρέοντα κληρονομικά δικαιώματα μιάς αμφισβητούμενης διαθήκης, από όπου ο Δήμος Ιτέας εξαιρέθηκε, ως μή έχων έννομο δικαίωμα!  Από την κατακυρωμένη περιουσία του δηλαδή!   Με την υπ'αρ. 80/2012 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έχει αναλάβει εκ μέρους του Δήμου Δελφών πλέον, η Δικηγόρος κα Βασιλική Παπακώστα, να εφεσιβάλλει την  πρωτόδικη απόφαση και μάλιστα υπήρχαν τότε, συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια προκειμένου να είναι εμπρόθεσμη η έφεση. 
   Αντί της ενημέρωσης λοιπόν για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, ενημερωνόμαστε (τρόπος του λέγειν) για την αλλαγή χρήσης του ''Καλυβιού'' μέσω της Δημοτικής Απόφασης.  Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο οίκημα περιλαμβάνεται στην υπό δικαστική κρίση ακίνητη περιουσία, σίγουρα όμως, κάποιος, θα πρέπει να μας εξηγήσει το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, μιάς και δεν είναι ιδιωτική περιουσία κανενός για να την χρησιμοποιεί όπως θέλει, αλλά Δημοτική περιουσία, δηλαδή όλων μας.
   Η απορία μας λοιπόν παραμένει :  Δημοπρατήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο ακίνητο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου