Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ


           Επιτέλους!..  Επιτέλους;..

    Δημοπρατείται η πλακόστρωση του παραλιακού πεζόδρομου της Ιτέας, από την Παιδική Χαρά, μέχρι κοντά στο ''Μαϊάμι'', σύμφωνα με την δημοσίευση της προκήρυξης του έργου, την οποία, λόγω της ειδικής βαρύτητάς της, την υπογράφει ο ίδιος ο κος Δήμαρχος.  Το ποσό, όπως αναφέρεται, είναι της τάξεως των 567.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τους φορείς όπως περιγράφονται στην προκήρυξη, με την ιδιαιτερότητα της δυνατότητας προκαταβολής!...
   Βεβαίως έχουν τακτοποιηθεί πλείστα άλλα έργα στην πόλη, έχοντα σχέση με την τουριστική προβολή  και την ευπρεπή εικόνα της,  προς τους πάσης φύσεως επισκέπτες της, ούτως ώστε να είναι  πλέον εύλογη η ανακούφιση όλων μας :  Επιτέλους!  Είναι το μόνο το οποίο έλειπε!!..
Μετά την τακτοποίηση των Δημοτικών WC στην παραλία, μετά την απομάκρυνση των κάδων απορριμάτων από την παραλιακή Λεωφόρο, μετά την αποκατάσταση των φραγμάτων ανάμεσα στα παραλιακά καταστήματα και τους περιπατητές, μετά την αξιοποίηση της Μαρίνας με την χρήση της ως Luna Park, μετά την ασφάλιση των ετοιμόρροπων κτηρίων της παραλιακής, μετά την αποκατάσταση του φωτισμού στον πεζόδρομο προς την ''Απόλαυση'' και βεβαίως μετά το σφράγισμα της Παιδικής Χαράς λόγω του εκεί υπάρχοντος σμήνους ψύλλων, ήρθε επιτέλους και η ασήμαντη σε κόστος πλακόστρωση του παραλιακού πεζόδρομου!  Δεν χρειάζεται εξ άλλου να αναφερθούμε στα περαιωμένα έργα, τουριστικού, πολιτιστικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος για τους κατοίκους, μιάς και όλα έχουν τακτοποιηθεί.  Ενδεικτικά και μόνον θα σημειώσουμε τον εξωραϊσμό των Γαλλικών μώλων (ήδη έχουν μετατραπεί σε ναυταθλητικό κέντρο), τον χρωματικό απο-καφετισμό των νερών της ''Σκίτσας'' (ο χείμαρος πλέον, έχει καταστεί πλόημος) και βεβαίως την πρόσφατη λειτουργία του νέου μας Λαογραφικού (και όχι μόνον) Μουσείου.  Ιδού και η προκήρυξη :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου