Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ : ΝΒΑer !

Μιά επιτυχία,
Μιά επιβράβευση
κι ένα όνειρο!
               
    Γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι 18 ετών και μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του τον Θανάση  και τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν έλθει σαν μετανάστες από την Νιγηρία, μένουν στην Αθήνα.   Με δύσκολες συνθήκες, αλλά με πολύ πείσμα και εργατικότητα, έστησαν την οικογένειά τους και το μόνο το οποίο έχουν να 'πούν για την Ελλάδα είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία την οποία τους έδωσε στην ζωή τους.  Όλοι στην οικογένεια, νοιώθουν ευγνώμονες  για την χώρα μας, αισθάνονται ασφαλείς και αυτό το δείχνουν και το λένε παντού. Τουλάχιστον αυτά προέκυψαν από τα διάφορα ''ρεπορτάζ'' αθλητικο-δημοσιογράφων των τελευταίων ημερών, με αφορμή την κλήση του Γιάννη στο ΝΒΑ.
   Το ύψος και το ταλέντο του Γιάννη στο μπάσκετ, τον έκανε γρήγορα να ξεχωρίσει και να ενταχθεί στην ομάδα μπάσκετ του ''Φιλαθλητικού''.  Σύντομα οι επιδόσεις του προξένησαν το ενδιαφέρον μεγάλων Συλλόγων και επί σειρά παιχνιδιών μπάσκετ, υπήρχαν παρατηρητές από το εξωτερικό, οι οποίοι κατέγραφαν τον αθλητή για λογαριασμό των Συλλόγων τους.  Ώσπου εν τέλει, προ ολίγων ημερών, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, βρέθηκε στις Η.Π.Α. για την διαδικασία επιλογών της ομάδος των ''MILWAUKEE  BUCKS''!..   Ήταν το Νο 15 στα Draft και είναι η υψηλότερη θέση όπου έχει επιλεγεί ποτέ έλληνας στην διαδικασία εισόδου στο ΝΒΑ!!

 
     Ο αδελφός του Θανάσης, ο οποίος τον συνόδευσε στο ταξείδι και τον παρακολουθούσε από τις κερκίδες, δεν δίστασε να ξεδιπλώσει την ελληνική σημαία (την κουβαλούσε μαζί του από την Ελλάδα!), μέσα στο κλειστό και να μετατρέψει με τον ενθουσιασμό του, την όλη διαδικασία, σε ...ελληνικό γήπεδο!  Σπάνιες στιγμές, από σπάνιους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου