Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΧΑΣΑΜΕ!..." (άνευ προηγουμένου η κατάπτωση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας)


Παρακμή

   Αυτό το οποίο έζησαν όσοι ευρέθησαν εχθές το βράδυ στον χώρο συνεδριάσεως του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας, δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά και δημοτικά χρονικά και δεδομένα της πόλεως. Αυτό το οποίο συνέβαινε επί 3ωρον εντός (και εκτός) της αιθούσης, μόνον με ακουστικό λάθος, παράνοια και οφθαλμαπάτη θα ήταν δυνατόν να παρομοιασθεί, μιας και όσοι επίστευαν ότι η Τοπική Δημοτική Αρχή, θα είχε την δυνατότητα, την ικανότητα και την θέληση να αντιμετωπίσει τον ραγδαίο παραγκωνισμό της αγαπημένης τους πόλεως, εξαπατήθηκαν για μια ακόμη φορά, παρακολουθώντας το κακοπαιγμένο θέατρο της μιας σκιάς, να προσπαθεί να τους πείσει ότι παράγει έργο.

  Δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί με λέξεις το εχθεσινό “ρεζιλίκι” και ο ξεπεσμός θεσμών, διαδικασιών και αξιών, τα οποία έλαβαν χώραν εντός αυτής της ταπεινωτικής για την πόλη μας συνεδριάσεως του Τοπικού Συμβουλίου.
  Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι δεν υπάρχει Τοπική Αρχή, δεν υπάρχει Πρόεδρος Κοινότητος και ότι αυτό το οποίο συμβαίνει από καιρού σε βάρος της Ιτέας, είναι μια κακοστημένη φαρσο-κωμωδία, της οποίας ο κύριος πρωταγωνιστής, όχι μόνον δεν αντιλαμβάνεται το “που” βρίσκεται, αλλά δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί και αυτά τα οποία του λένε οι συμπολίτες του.

  Το μόνον το οποίον θα πρέπει να αναφέρουμε, είναι το ότι όλοι όσοι ευρέθησαν εκεί, αισθάνθηκαν από λύπη για το κατάντημα της πόλεως, οργή για την πλήρη άγνοια των προβλημάτων και την ανυπαρξία της Τοπικής Αρχής, αγανάκτηση για τον τρόπο αντιμετωπίσεως των καυτών προβλημάτων της πόλεως, έως και την ανάγκη διακωμωδήσεως των λεγομένων του προέδρου του Σώματος, αντί της αντιπαραθέσεως μαζί του.

Γεγονός ήταν ότι οι τόνοι, οι κατηγορίες και οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων κατοίκων, προς το πρόσωπο του προέδρου, "ακούμπησαν κόκκινο", ο οποίος ...ευχαριστούσε απτόητος, όσους τον επέπλητταν, τον κατηγορούσαν και τον έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση. Δηλαδή, κυριολεκτικά ζούσε στον κόσμο του, απολαμβάνοντας το “προεδριλίκι” του. Δυστυχώς...

  Παρήλασαν μέσα από το Συμβούλιο, οι επί σειρά ετών και επαναλαμβανόμενες κακοτεχνίες (;) στο αντλιοστάσιο του βιολογικού στην Ιτέα (εμπρός από το ξενοδοχείο Ναυσικά), το μέγεθος των οποίων ανέδειξε λεπτομερέστατα και τεκμηριωμένα ο Τ.Σ. Αναστάσιος Μέγκος. Ο οποίος στην εισήγησή του, πέραν από αυτά τα οποία ερωτά, προτείνει και λύσεις για αυτόν τον “βραχνά” της πόλεως.
Παρήλασαν οι Ρομά ή Γύφτοι με τις ατιμωτικές για την πόλη μας “ανδραγαθείες” τους, καθώς επίσης και η εγκατάλειψη της Πλατείας Ηρώων στην μοίρα της, τόσον από την “ανακούφιση” των Γύφτων και των συνοδευομένων σκύλων, όσον και από τα σταθμεύοντα εκεί βαρέα οχήματα.

   Δεν υπάρχει όμως κανένα νόημα στο να περιγράψουμε τα λεχθέντα. Διότι, όπως με έγγραφα απεδείχθη από όλους του Τοπικούς Συμβούλους, τα ίδια έχουν λεχθεί και προ δύο μηνών και προ έξι μηνών και προ δυο ετών και πηγαίνει λέγοντας προς τα οπίσω, με τις απαντήσεις του προέδρου να είναι οι ίδιες και απαράλλακτες...
   Για πολλοστή φορά, το σύνολο των Τοπικών Συμβούλων εζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος, να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να κοροϊδεύει αυτούς και την τοπική κοινωνία. Οι δε παρευρισκόμενοι κάτοικοι, μετά βίας εσυγκρατούντο και δεν είχαν “χοντρύνει” τις εναντίον του προέδρου εκφράσεις τους!... Ανείπωτη πτώση...

  Το τελειωτικό όμως “χτύπημα” σε αυτήν την, πως να την περιγράψουμε, ας την αναφέρουμε “Τελετή Δημοκρατικού Ενταφιασμού” της πόλεώς μας, το έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος μεταφέροντας (προφανώς) ευσεβείς πόθους της υπερκειμένης αρχής του, εζήτησε από τους ήδη αποχωρούντες από την αίθουσα αγανακτισμένους κατοίκους, να συλλογισθούν ότι οι Γερμανοί (στην κατοχή),  εσκότωσαν Ρομά και για αυτό θα πρέπει να δεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους, να τακτοποιηθούν σε μια συνοικία μέσα στην Ιτέα!...

Το έλα να δείς!...


3 σχόλια:

  1. Και λίγα λέτε. Ήμουνα εκεί και ντρέπομαι για το κατάντημα του χωριού μου. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει.
    Τι θα γίνει αν όλοι οι Σύμβουλοι μαζί με τους αναπληρωματικούς παραιτηθούν; Δεν θα πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ιτέα;
    Ας το κάνουν, μπάς και απαλλαγούμε από αυτή την καρικατούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσεις θελατε τον γραφικό Τεντ που να λειε ευχαριστω πολύ. παρτε τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ?ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΘΕΛΑΤΕ ΝΕΟ ΑΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή