Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" : ΓΛΕΝΤΗΣΤΕ!...

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!
751.000€ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ 2 ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ!!!
Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει, μέσω ανακοίνωσης της τοπικής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τα χρήματα που αναλογούν στους δύο δήμους της Φωκίδας από τα 20 εκ. € της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση των 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων. Των φτωχότερων δηλαδή δήμων της χώρας.
Χρήματα που δεν δίνονται από τις τσέπες των κυβερνώντων, ούτε οφείλονται βέβαια στη γενναιοδωρία τους, αλλά αποτελούν πόρους της τοπικής διοίκησης που προβλέπονται από παλιότερες ψηφισμένες διατάξεις. Προέρχονται και αυτά από την έμμεση φορολογία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αποδίδονται κατά το δοκούν από την εκάστοτε κυβέρνηση, ανάλογα με τις πολιτικές της σκοπιμότητες. Αποτελούνε ψίχουλα ελεημοσύνης μπροστά στις πραγματικές ανάγκες λειτουργικών δαπανών κι έργων που έρχονται να καλύψουν, καθώς και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη πολιτική της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, των συνεχών μειώσεων των ΚΑΠ, της προώθησης της ανταποδοτικότητας, της λογικής του επιχειρηματικού κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των δήμων. Πολιτική πιστή στις δημοσιονομικές κατευθύνσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, των Μνημονίων, δηλαδή των κατευθύνσεων, των απαγορεύσεων και των περιορισμών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για δε τον Δήμο Δελφών, το ποσό που του αναλογεί, αντιστοιχεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις δύο-τριών χρονών ή στα χρήματα που θα καρπωθούν οι γνωστοί εργολάβοι για έργα βιτρίνας, αμφιβόλου ποιότητας και χρηστικότητας, όπως μας έχει συνηθίσει η σημερινή δημοτική αρχή.
Την ίδια όμως στιγμή….
  • Κατασχέσεις λογαριασμών από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, που πλέον αγγίζουν καθημερινά τις 850, αποδεικνύουν ότι η « επόμενη μέρα » που υπόσχεται η κυβέρνηση στο κεφάλαιο προϋποθέτει την άγρια φορολόγηση του λαού.
  • Η θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών θα σφίξει κι άλλο τους επόμενους μήνες, καθώς δίπλα στα ληξιπρόθεσμα χρέη έρχονται να προστεθούν οι δόσεις που “τρέχουν” για τη φορολογία εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και νέες ενισχύσεις, μέσω του « αναπτυξιακού νόμου» και άλλων “εργαλείων” που τους προσφέρει η κυβέρνηση, στο όνομα της βελτίωσης του « επιχειρηματικού κλίματος » για την ανάκαμψη των κερδών τους. Εξ άλλου όλα αυτά αποτυπώθηκαν και ως αιτήματα από την τοπική διοίκηση της περιοχής στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της Στερεάς στη Λαμία. Όλα αυτά υιοθετήθηκαν πλήρως από την κυβέρνηση με ιδιαίτερη εστίαση στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις και στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):   Σχεδόν 1 στα 3 νοικοκυριά δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση από τον φόρο εισοδήματος που έληξε τον Ιούλη.
Όλα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εξασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων στο διηνεκές που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο και της πρόσφατης δεύτερης αξιολόγησης, όπου ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται και η « διεύρυνση της φορολογικής βάσης », όπως λέγεται το νέο τσεκούρι στο αφορολόγητο, σε ποσά κάτω των 6.000€.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας το ταξικό πρόσημο και της φορολογικής της πολιτικής, σπεύδει να ικανοποιήσει μια σειρά από αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα μεγαλύτερες και προκλητικότερες φοροαπαλλαγές και για σταθερό - ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και την προσέλκυση κεφαλαίων.
Σε όλα αυτά μπορεί να προσθέσει κανείς και τις δεσμεύσεις του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ανακοίνωσε καταρχάς την επικείμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 26% από το 29% που είναι σήμερα.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν κάνει την επιλογή τους. Πήρανε θέση δίπλα στο κεφάλαιο, πανηγυρίζοντας για το ξεροκόμματο που πετάνε προς τους Δήμους. Εμείς καλούμε τους συνδημότες μας να μην “τσιμπάνε”.
Πραγματική ανακούφιση στο λαό μπορούν να δώσουν μόνο η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το “κούρεμα” χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Για δε τους Δήμους η ΠΛΗΡΗΣ  απόδοση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας και όχι το αντίδωρο που δίνει η κυβέρνηση, μιας και τα φιλέτα τα έχει για τους μεγαλοεργολάβους.
Άμφισσα, 13/8/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου