Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (του) "ΦΩΚΙΚΑ 2017"

Των ελαχίστων η Αρχή

   Στις 2-8-2017, με ένα Δελτίο Τύπου το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, μας επληροφόρησε ότι κατόπιν πολυμήνου και εξαντλητικής προετοιμασίας, οι από ολόκληρη την επικράτεια αναμενόμενες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στην παρ’ ολίγον Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι 9 (εννέα) και οι οποίες κατανέμονται ως εξής :
- Μία (η κορυφαία) στην Άμφισσα για την Πανσέληνο του Αυγούστου (σε      συνεργασία με την ΕΦΑ Φωκίδος)
- Μία στην Ιτέα (ντοκιμαντέρ για παιδάκια)
- Μία στην Δεσφίνα
- Μια στον Αθανάσιο Διάκο
- και Πέντε στο Γαλαξείδι

Υπήρχε και μια σημείωση στο τέλος του εν λόγω Δελτίου Τύπου όπου μας ...καθησύχαζε το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, ότι θα ακολουθήσει ξεχωριστή ενημέρωση για τις εκδηλώσεις “Φωκικά 2017” και οι οποίες δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου.

   Και φθάνουμε στις 10 Αυγούστου 2017, μόλις 3-4 εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, οπότε ο Δήμαρχος του Δήμου μας με ένα “από καρδιάς” αφιερωμένο και σε α’ ενικό πρόσωπο γραμμένο κείμενο, απευθύνεται στους συμπολίτες του στην Άμφισσα, εγκωμιάζοντας το πολιτιστικό πρόγραμμά “του”, για την πόλη “τους”!...

Από το σύνολο των εκδηλώσεων  “Φωκικά 2017” (γιατί δεν τα ονόμαζε “Σαλωνίτικα 2017” να τελειώνουμε;...), μια εκδήλωση “επιτρέπει” ο Δήμαρχος να πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, ως αντι-δάνειο για την συμπαράσταση της ΕΦΑ στην εκδήλωση για την πανσέληνο στην Άμφισσα.

σ.σ. 1 : Περί της επικινδυνότητος του απροκαλύπτου και ακράτου τοπικισμού του Δημάρχου, θα επανέλθουμε.
σ.σ. 2. : Το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά πόλεις και κοινότητες του Δήμου Δελφών και οι οποίες έγιναν ή πρόκειται να γίνουν με πρωτοβουλίες και συνεργασίες Συλλόγων, δεν ενδιαφέρουν τον Δήμο. Και εάν κρίνουμε από το “μαλλιοτράβηγμα” της τοπικής  αντιδημάρχου στον Αθανάσιο Διάκο, για 150 (!...) καθίσματα στην πλατεία της κοινότητος για την επί σειρά ετών και πάντα με επιτυχία (εκτός από εφέτος) πραγματοποιούμενη εκδήλωση του Συλλόγου (Διάκεια), τότε μόνον ως ...απειλή είναι δυνατόν να εκληφθεί η απόφαση του Δήμου, να αναλάβει ο ίδιος την εκδήλωση από το νέον έτος!... 

*******************************************
                      
                                                               Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
Αγαπητοί συνδημότες και συμπολίτες,
Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι τον ετήσιο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων "Φωκικά 2017". Μετά την περσινή επαναφορά του θεσμού και την επαναλειτουργία μετά από χρόνια του Θεάτρου του Κάστρου της Άμφισσας, τα φετινά "Φωκικά" χαρακτηρίζονται από μια διάθεση ποιοτικής αναβάθμισης του περιεχομένου τους, όπως ακριβώς ήταν η στοχοθεσία μας ήδη από την περσινή χρονιά, αλλά και ευρύτερης διάχυσης των δρώμενων σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης. Αναβάθμιση που η Δ.Ε. Άμφισσας και ο Δήμος Δελφών θα επιχειρήσουν να τη βελτιώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Κι αυτό γιατί ο πολιτιστικός τουρισμός και η παραγόμενη από αυτόν τόνωση της επισκεψιμότητας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής οφείλουν να αποτελούν σημαντικό πεδίο έμφασης και επένδυσης από όλους μας, τόσο από πλευράς Δήμου όσο και των συλλογικών φορέων και την κοινωνία των πολιτών του τόπου μας.
Θα ήθελα να απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τους συμπολίτες μας και τους φορείς που συνέβαλαν στο πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε. Παράλληλα, ευχόμαστε σε όλους να ευχαριστηθούν το φετινό κύκλο εκδηλώσεων, ο οποίος αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στο υπόλοιπο πολιτιστικό πρόγραμμα που προηγήθηκε στο Δήμο Δελφών και στις άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και την περιοχή στο χώρο των Εικαστικών και του Λόγου προσεχώς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δήμαρχος Δελφών

Α.Δ.Τ.: 56/2017


ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα Φωκικών 2017»


Από 18 Αυγούστου έως 1 Οκτωβρίου σε Άμφισσα, Δελφούς

Μουσική, Θέατρο, Αρχαίο Δράμα, Εικαστικά, Ποίηση, Εκθέσεις, Κινηματογράφος, Ντοκιμαντέρ, work shops, Θέατρο Σκιών, Παιδικές παραστάσεις

Θέατρο Κάστρου, Μεγάλο Καφενείο, Χάρμαινα-Τουλασίδι, Οικία Πανουργιά, Αλσύλλιο Ευθ. Ζουμάς, Πνευματικό Κέντρο, Σκαλιά Αγίου Νικολάου, Παρκάκι 1ου Δημ. Σχολείου, Μουσικό Σχολείο, πλ. Ησαία, πλ. Κεχαγιά, ΕΠΑΛ, Κατάστημα Κράτησης (Φυλακές), Δελφοί-Καλλιτεχνικός Σταθμός Α.Σ.Κ.Τ., κ.α.


- Παρασκευή & Σάββατο 18-19 Αυγούστου: Μουσικό Φεστιβάλ "Ασέληνο". Συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 κάθε βράδυ
Άμφισσα – Προαύλιο ΕΠΑΛ

Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 ΑυγούστουΕικαστική Έκθεση «Τέχνη & Δημιουργία». Συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, Άμφισσα - Τουλασίδι Χάρμαινας

Κυριακή 20 ΑυγούστουΚοινή Συναυλία Δημοτικών Φιλαρμονικών Άμφισσας & Ιτέας,
20:30, Άμφισσα - πλατεία Ησαΐα
Παρασκευή 25 Αυγούστου: Χορευτική Βραδιά. Συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
21:15, Άμφισσα – πλατεία Ησαΐα

Σάββατο 26 Αυγούστου έως Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου: «Μουσικές Ιστορίες». Σε συνεργασία με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, Μουσικό Σχολείο Άμφισσας, Κ.Α.Π.Η. Άμφισσας, Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας, Φωτογραφική Λέσχη Άμφισσας, Φιλαρμονική Άμφισσας, Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας. Μια εβδομάδα με μουσικά εργαστήρια και δρώμενα στο κέντρο και στις γειτονιές της Άμφισσας

Κυριακή 27 ΑυγούστουΠαιδική θεατρική διαδραστική παράσταση «Ο Δράκος Ούμπικ» σε επιμέλεια και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αποστόλου. Συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.
20:15, Άμφισσα - Άλσος «Ευθύμιος Ζουμάς»

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου: Θεατρική παράσταση «Ο Γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου. Συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
20:30, Άμφισσα – Θέατρο Κάστρου

Σάββατο 2 ΣεπτεμβρίουΠαράσταση Θεάτρου Σκιών Άθω Δανέλλη

20:30 Άμφισσα – «Μεγάλο Καφενείο 1929»

Δευτέρα 4 ΣεπτεμβρίουΜουσική παράσταση Χριστίνας Μαξούρη «Δανεικά Παπούτσια».

20:30, Άμφισσα – «Μεγάλο Καφενείο 1929»

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου: «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε διδασκαλία Δήμου Αβδελιώδη. Συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήβας «Λάιος».

20:30, Άμφισσα – Θέατρο Κάστρου

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου: Λαϊκή Βραδιά. Συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.

21:00 Άμφισσα – Πλατεία Κεχαγιά

- Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 14 ΣεπτεμβρίουΈκθεση στα πλαίσια εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας. Συναυλία από τα "Μουσικά Σύνολα" Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης την ημέρα των εγκαινίων στις 21:00, Άμφισσα – Οικία Πανουργιά


Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: Workshop και έκθεση Καλλιτεχνών και ψυχικά ασθενών. Συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την πλατφόρμα «The Symptom Projects».
20:00 Δελφοί-Καλλιτεχνικός Σταθμός Α.Σ.Κ.Τ.

Τετάρτη 13 έως Κυριακή 17 ΣεπτεμβρίουΈκθεση φωτογραφίας «Τα πρόσωπα της Χάρμαινας» του Άρη Πιπέλια, Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου"Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε συνεργασία με το Εικαστικό-Θεατρικό εργαστήρι Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας

Απόδοση, διασκευή κειμένου, μουσική επιμέλεια και Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αποστόλου
21:00, θέατρο Κάστρου, Άμφισσα

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: «Μίνι Μπελάδες», από το Κουκλοθέατρο Λαμίας
19:30, Άμφισσα - Παρκάκι 1ου Δημοτικού Σχολείου

Παρασκευή 15 ΣεπτεμβρίουΠροβολή ντοκιμαντέρ «Σιωπηλός μάρτυρας» του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου.

17:00-20:00, Άμφισσα - Κατάστημα Κράτησης (Φυλακές) Άμφισσας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γιώργου Αναγνώστου. Συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.
21:00, Άμφισσα - Άλσος «Ευθύμιος Ζουμάς»

Δευτέρα 25 ΣεπτεμβρίουΘεατρική παράσταση «Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
20:30, Άμφισσα – Θέατρο Κάστρου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου: Μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε επιμέλεια Ευαγγελίας Τσονάκα από το Ωδείο Άμφισσας
20:30, Άμφισσα – Θέατρο Κάστρου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

 

3 σχόλια:

  1. Καλα το ειπες αυτο. "Των ελαχίστων η αρχή..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε το Δημαρχακι,αυτοκτονησε πολιτικα μονος του. Με τις εμμονες του κ τις επιλογες του φυσικα. Σε θεσεις κλειδια εβαλε ανθρωπους ασχετους, κατωτερους των περιστασεων,που κοιταζουν μονο τη προσωπικη τους προβολη. Ανθρωπους που εκαναν ζημια τοσο στο ιδιο οσο κ στο συνολο της κοινωνιας. Η εξουσια κυριες κ κυριοι θελει ορθη διαχειρηση κ οχι εκμεταλευση για το προσωπικο συμφερον. Θελει χαμηλους τονους κ οχι επαρση. Ο αιρετος δεν κρινεται μονο απο τα εργα του αλλα κ απο τη συμπεριφορα του. Εσεις τα χασατε δυστυχως κ τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Σαλωνίτικα 2017”
    Πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή