Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

"ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ" ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ (στην Κίρρα)


...για τα πανηγύρια
και τα παζάρια...”

   " Είμαστε χρόνια πίσω. Είμαστε ξεπερασμένοι και παρελθόν πλέον, από 'κείνες τις εποχές που το παζάρι στο Ξεροπήγαδο, ήταν πραγματικό πανηγύρι. Από 'κείνες τις εποχές όταν οι παζαριώτες (πλανόδιοι εμπόροι), ερχόντουσαν 2-3 μέρες πριν απ’ τ’ Άϊ-Γιαννιού και στήνανε την παράγκα-μαγαζί τους, που φροντίζανε για το που θα κοιμηθούνε εκεί, το πώς θα μαγειρεύουν και γενικά για το πως θα βολευτούνε για 5-6 μέρες, ίσαμε που να τα μαζέψουν και να φύγουν για άλλο πανηγυρο-πάζαρο. 
    Έχουμε μείνει πίσω σ’ εκείνη την εικόνα, που νωρίς το απόγευμα αλλά και το πρωί, όλοι οι παζαριώτες σκουπίζανε και καταβρέχανε εμπρός απ’ τις παράγκες τους, κρατώντας τον χώρο τους καθαρό και την πραμάτεια τους, βιτρίνα.

   Αλλάξανε οι εποχές. Ξεπεραστήκαμε. Για αυτό κι ο Δήμος μας, “βάζει” το χέρι στην τσέπη και φροντίζει αυτός για το πάστρεμα του χώρου όπου και οι παράγκες, για να μείνει ο χώρος του παζαριού καθαρός κι οι πραματευτάδες, να αφεθούν απερίσπαστοι στα παζάρια. (για την "ανάγκη" τους, ούτε λόγος)
  Έτσι λοιπόν, για 4 (τέσσερις) μέρες (χρόνος παράδοσης του έργου λέγεται) και για μόλις 620 ευρώ, η καθαριότητα του χώρου ανατέθηκε σε “εργολάβο”, ο οποίος θα ενεργεί σύμφωνα με τις “υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος”...  Υπάρχουν δε και έχουν συνταχθεί για αυτόν το λόγο, οι “τεχνικές προδιαγραφές” του έργου!...

Λεπτομέρειες στην υπ’ αριθμό 19401/28-8-2017 απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας (ΑΔΑ : Ψ4ΔΧΩ9Θ-ΝΙΧ).
Είναι αλήθεια!... "

(απορία μας : Η καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου όπως η πλατεία της Κίρρας, εμπίπτει ή όχι, στις υποχρεώσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου Δελφών;)
 

**********************************

1 σχόλιο:

  1. Τοποθετήθηκαν ατομα μέσω ΟΑΕΔ, τζάμπα χρήματα αλλά δυστυχώς αυτοί που διοικούν?¿???

    ΑπάντησηΔιαγραφή