Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΠΥΘΙΑ 2017" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (!...) ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ


Impression...

   Με αφορμή την τέλεση των αγώνων υδατοσφαιρίσεως οι οποίοι θα πραγμα- τοποιηθούν από σήμερα 4 έως και τις 8 Αυγούστου 2017 στο Κολυμβητήριο της Ιτέας, η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, εθεώρησε σκόπιμο να απευθύνει “διάγγελμα” προς τους παροικούντες την περιοχή μας, σύμφωνα με το οποίο μας διαφωτίζει για το μέγεθος και το ιστορικό υπόβαθρο του γεγονότος.

   Έχουμε λοιπόν μια κακογραμμένη, ανορθόγραφη, ασύντακτη και ανιστόρητη γραπτή Δήλωση (Δηλώσεις) της αντι- δημάρχου, η οποία εκτός των υπερβολών και των ανακριβειών, εμπεριέχει και την ιστορικο-φιλοσοφική άποψή της για τις παγκόσμιες έννοιες του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας των Λαών.
   Έτσι πληροφορούμεθα ότι τα “PYTHIA CUP 2017” (ο τίτλος του τουρνουά υδατοσφαιρίσεως), είναι "η μοναδική εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος στον νομό μας”, θεωρώντας ότι το πρόσφατο “FORUM” στους Δελφούς, ήταν απλά μια συγκέντρωση συγγενών και φίλων από ολόκληρον τον κόσμο.

  Βεβαίως, Θεό να θεσπίζει αγώνες και μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν έχουμε ξανα-συναντήσει.   Ούτε βεβαίως γνωρίζαμε ότι οι επεκτατικές τάσεις και οι πόλεμοι των Θεσσαλών (1ος Ιερός Πόλεμος) για τον έλεγχο της τότε Φωκίδος, έγινε για να “απελευθερωθούν” οι Δελφοί από τον έλεγχο της Κίρρας. Απλά διόδια εισέπρατταν οι άνθρωποι...

Πιστεύουμε ότι ένα “Καλώς Ορίσατε” προς τις ξένες ομάδες από την αντιδήμαρχο και μια ευχή “Καλή επιτυχία στους αγώνες σας”, αρκούσαν.


Απολαύστε (!) τις Δηλώσεις της αντιδημάρχου. Λόγω των τοπικών γεγονότων και συγκυριών, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  
Και ιστορική αξία...


*******************************************

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ
κ. ΛΙΑΝΑΣ ΠΙΛΑΛΑ-ΤΣΑΚΙΡΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΥΘΙΑ 2017»

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε, στην πόλη της Ιτέας, τη νυφούλα του Κορινθιακού, το 17ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017».

Ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνουν από κοινού με την με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας από τις 4/8 έως και 6/8/2017 εδώ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017.
Να τονίσουμε ότι είναι η μοναδική εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο νομό μας.

Το τουρνουά είναι προετοιμασίας για τις νεάνιδες που σε λίγες μέρες θα μεταβούν στο Νόβισαντ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Φέτος στο 17ο Τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες από Αυστραλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία και Ελλάδα.

Τα Πύθια ήταν μία από τις 4 μεγαλύτερες γιορτές της αρχαίας Ελλάδας και δεύτερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η γιορτή, σύμφωνα με τη μυθολογία, θεσπίστηκε από το Θεό Απόλλωνα το 586 π. Χ. Το 582 π. Χ. μετά τον πρώτο Ιερό Πόλεμο όταν οι Δελφοί απελευθερώθηκαν από τον έλεγχο της πόλης Κίρρας, οι τελευταίοι αναδιοργάνωσαν τους αγώνες και πρόσθεσαν αγωνίσματα που διεξάγονταν στο Κρισσαίο Πεδίο.

Για περισσότερα από 150 χρόνια οι γιορτές των Πυθίων, λάμπρυναν την αρχαία Ελλάδα. Το ΠΥΘΙΑ CUP είναι αφιερωμένο σ ’αυτές.

Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτού του Διεθνούς Αθλητικού γεγονότος.

Τέτοιοι διεθνείς αθλητικοί αγώνες προάγουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», το οποίο δεν αποτελεί μονάχα και αποκλειστικά θεμελιώδη αρχή των αθλητικών αγώνων, αλλά επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής γενικότερα.
Σήμερα το αθλητικό ιδεώδες προβάλλει περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Σε μια εποχή άκρατου ανταγωνισμού, υλικού ευδαιμονισμού, έκπτωσης των ηθικών αξιών, ο αθλητισμός μπορεί και οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο και μηχανισμό αντίστασης απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμαυλισμού των αξιών, των προτύπων και των ηθών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Ο αθλητισμός και η παιδεία, έννοιες άμεσα συνυφασμένες και αλληλοεξαρτώμενες σε όλες τις εποχές είναι και θα συνεχίσουν να είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της κοινωνίας και της εξέλιξης του πολιτισμού.
Πέρα, ωστόσο, από το αγωνιστικό κομμάτι, που παραμένει το ισχυρό κίνητρο που οι ομάδες με τους προπονητές τους είναι σήμερα εδώ, υπάρχει και ένας άλλος λόγος εξίσου σημαντικός, εκείνος της κοινωνικής συναναστροφής, της ανταλλαγής γόνιμων σκέψεων και προτάσεων, της αφορμής οι κολυμβητές να διδαχτούν ο ένας από τον άλλο.

Επιπλέον τα ΠΥΘΙΑ αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή, αφού η φιλοξενία αυτών των αγώνων αποτελεί μεγάλη προβολή όλου του Δήμου Δελφών.
Προβολή της Φωκικής φιλοξενίας και της ομορφιάς των φυσικών τοπίων και των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ευχής όλων είναι να συνεχίσει η πολιτεία να στηρίζει με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τέτοιους αθλητικούς θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό, προωθούν την ευγενή άμιλλα και τονώνουν το αίσθημα συναδελφικότητας και συνεργασίας.

4 σχόλια:

  1. Και τα 20.000 ΕΥΡΩ που έδωσε ο Δήμος Δελφών (για τρεις μέρες) καλά είναι!!
    Που ξοδέψατε αυτά τα λεφτά + τα λεφτά της Περιφέρειας;;Μπορείτε να μας πείτε;;
    Λεφτά,μάλλον, υπάρχουν...όραμα και σχέδιο δεν υπάρχει...Άρτον & θεάματα παλαιάς κοπής...
    Για βγάλτε και ένα Δελτίο Τύπου για αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαθηκε καθε ενοια της λεξης (ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ) νομιζει αυτη η κυρια οτι ειναι η Μερκελ, Θατσερ,η οτιδηποτε αλλο. Ξεκαβαλικεψτε, απλοτητα θελει ο λαος. Εχει υπερβει κ το Δημαρχο, αν υπαρχει βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυβερνουμαστε απο ξιπασμενους καλαμοκαβαλαρηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αμα θες να προάγεις και να αναδεικνύεις με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», το οποίο αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ζωής γενικότερα, φροντίζεις να ασχολούνται οι δημότες σου και κυρίως τα νέα παιδιά με τον αθλητισμό σε καθημερινή βάση. Σε κολυμβητήριο 50μ καθημερινώς θερμαινόμενο, διεθνών προδιαγρφών δλδ,σε κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης, σε γήπεδο στίβου κλπ, στα οποία μπορείς να διοργανώνεις διασυλλογικούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες που θα γεμίζουν και τα τοπικά ξενοδοχεία και μαγαζιά. Το αθλητικό ιδεώδες δεν το προάγεις με το να δίνεις χρήματα για να προετοιμάζονται οι εθνικές πόλο, όταν τα παιδιά της Ιτέας δεν έχουν τις προυποθέσεις να το κάνουν ,ούτε δίνοντας χρήματα στους αθλητικούς συλλόγους για να φέρνουν τον καλλιτεχνικό συρφετό να τραγουδάει, ούτε σχεδιάζοντας να κάνεις το γήπεδο της Κίρρας τέννις club ή πίστα για αυτοκινητάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή