Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Cine Itea : ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΩΜΑΤΑ & ΔΡΟΣΙΑ...


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8/2016 στις 9.30μμ
στη μαρίνα Ιτέας
το αστυνομικό θρίλερ από την Ισπανία
«ΤΟ ΣΩΜΑ» του Όριολ Πάουλο
Τι καλύτερο για μια Αυγουστιάτικη βραδιά δίπλα στη θάλασσα από ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις που κορυφώνονται σε ένα ανατρεπτικό φινάλε;
Και μάλιστα από τον 40χρονο Όριολ Πάουλο που συνεχίζει επάξια την ήδη μεγάλη παράδοση που έχουν αποκτήσει οι Ισπανοί στο αστυνομικό θρίλερ («Ορφανοτροφείο», «Τα μάτια της Τζούλια»).
Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=1Oas1mIRJZE
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο φύλακας ενός νεκροτομείου τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο σα να θέλει να ξεφύγει από κάτι. Ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτυπά και οδηγείται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Το ίδιο βράδυ εξαφανίζεται από το νεκροτομείο το σώμα μιας γυναίκας: της Μάικα Βιαγιαβέρδε, μια πλούσιας ιδιοκτήτριας εταιρίας φαρμάκων, που πέθανε από ανακοπή και θα γινόταν νεκροψία την άλλη μέρα.
Ο επιθεωρητής, Χάιμε Πένια, αναλαμβάνει να διαλευκάνει το μυστήριο. Για το λόγο αυτό ανακρίνει τον κύριο ύποπτο, τον νεώτερο σύζυγο της εξαφανισμένης νεκρής, Άλεξ Ουγιόα, ο οποίος είναι χημικός και εργάζεται στην εταιρία της γυναίκας του.
Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα αυτής της ατμοσφαιρικής ταινίας που διαδραματίζεται όλη στη διάρκεια μόνο μιας νύκτας.
Ο 40χρονος Όριολ Πάουλο έγινε ευρύτερα γνωστός για το σενάριο της διεθνούς επιτυχίας του Ισπανικού Κινηματογράφου «Τα μάτια της Τζούλια» (2010) του Γκιγιέμ Μοράλες. Εδώ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο (είναι και σεναριογράφος). Χρησιμοποιεί κάθε είδους τέχνασμα όπως φωτισμούς, γωνίες λήψης και χρήση φακών, επιτυγχάνοντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για ένα στιβαρό θρίλερ, βασισμένο σε ένα καλοδουλεμένο σενάριο, με την ένταση να κορυφώνεται και να καταλήγει σε ένα φινάλε το οποίο βάζει τα πάντα στη θέση τους, δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν συσσωρευτεί για όλα όσα έχουν συμβεί, αφού προηγουμένως έχει παίξει με τον θεατή όπως η γάτα με το ποντίκι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου