Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Cine Itea : ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Οι προβολές συνεχίζονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο…

Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι, οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας συνεχίζονται μετά τον δεκαπενταύγουστο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 17/8 και Παρασκευή 19/8 στις 9.30μμ στη μαρίνα Ιτέας με μια σύγχρονη ιταλική κωμωδία. Μέχρι τότε σας ευχόμαστε να περνάτε καλά και να χαρείτε τη μεγάλη θρησκευτική και λαϊκή γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τετάρτη 17/8 και Παρασκευή 19/8/2016 9.30μμ
«Η ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» του Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο (ή όπως είναι γνωστός Πιφ)
Ο Πιφ, ο πιο διάσημος σατιρικός κωμικός της ιταλικής τηλεόρασης, επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε, το Παλέρμο της Σικελίας και κάνει το κινηματογραφικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια ιστορία καθαρά… ιταλική.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο Παλέρμο της δεκαετίας του ’70, ο μικρός Αρτούρο προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της όμορφης συμμαθήτριάς του Φλόρα. Δίπλα τους, η πολιτική διαφθορά βασιλεύει και η μαφία σκοτώνει χειμώνα-καλοκαίρι.
Πολιτικοκοινωνική σάτιρα και τρυφερή ιστορία παιδικού έρωτα, με οδηγό το χιούμορ και την αθώα παιδική ματιά συνδυάζονται σε μια λαϊκή κωμωδία στα βήματα της μακρόχρονης ιταλικής παράδοσης του είδους.
Η ταινία βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ως η καλύτερη κωμωδία του 2014.

Τετάρτη 24/8 και Παρασκευή 26/8 στις 9.30μμ
«ΤΕΕΜΠ, Ο ΛΥΚΟΣ Της ΕΡΗΜΟΥ» του Ιορδανού Νάτζι Α. Νοβάρ
Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2016 (πρώτη φορά η Ιορδανία μπήκε στην τελική πεντάδα)
ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016
Γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου σε μέρη με φόντο το μαγευτικό τοπίο του Ουάντι Ραμ στην Ιορδανία (εκεί που γυρίστηκε και Ο Λόρενς της Αραβίας), με ερασιτέχνες ηθοποιούς από μια από τις τελευταίες νομαδικές φυλές Βεδουίνων που παραμένουν στην Ιορδανία.
«Ένα επικό έργο με μια θαυμάσια ανθρώπινη ιστορία. Περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που επιτρέπουν στον θεατή να ερωτευτεί τον κινηματογράφο ξανά και ξανά… η ταινία είναι ένα διαμάντι» (The Huffington Post).
Απίστευτα τοπία και ένα συναρπαστικό ιστορικό σκηνικό, μετατρέπουν αυτή την ιστορία της χαμένης αθωότητας σε ένα κλασικό έργο περιπέτειας… πραγματικά αλησμόνητο”. TIME OUT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου