Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

''ΠΟΛΙΤΕΣ'' : ΣΕ ''ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ'' Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δελτίο Τύπου ΔΕΛΦΟΙ 17-8-2016

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΣΕ ΧΟΡΟ ΨΕΜΑΤΩΝ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Λόγια του αέρα αποδεικνύονται τα συχνά λογύδρια του Δημάρχου Δ. Δελφών και της αρμόδιας για το Περιβάλλον Αντιδημάρχου περί δημοκρατικής και διαφανούς δράσης της Δημοτικής Αρχής.
Παγιδευμένοι αυτοί στα ψέματά τους, - όπως συνέβη πρόσφατα α) με τα λύματα της πόλης των Δελφών και την ρύπανση απ’ αυτά
του αρχαίου μονοπατιού και του Δελφικού Τοπίου και β)με την κακή λειτουργία των βιολογικών και την ρύπανση απ’ αυτούς, που η αλήθεια των καταγγελιών μας επιβεβαιώθηκε από ελέγχους αρμόδιων υπηρεσιών και επιβολή προστίμων-, επανέρχονται με νέα ψέματα και για δεύτερη φορά ολισθαίνουν στην ίδια λαθεμένη τακτική και υπεραμύνονται τώρα της καταλληλότητας του πόσιμου νερού, που όμως βρίθει επικίνδυνων μικροβίων.
Πρόκειται για μία τακτική που υποτιμά όχι μόνο την νοημοσύνη των δημοτών, οι οποίοι έχουν ιδία αντίληψη της ακαταλληλότητας του νερού που πίνουν, αλλά κύρια τους αντιμετωπίζει ως ανώριμους πολίτες που θα πανικοβληθούν αν ενημερωθούν για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που άπτεται της υγείας τους. Αντίθετα σ’ αυτά που πιστεύουν οι διοικούντες τον Δήμο, οι πολίτες πανικοβάλλονται όταν υποτιμάται η νοημοσύνη τους, όταν δεν ενημερώνονται σωστά, όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας τους, όταν αντιμετωπίζονται σαν μικρά παιδιά που δεν πρέπει να τα δυσαρεστούμε για να μην μας ενοχλούν, και κύρια που πρέπει να τους χαϊδεύουμε τ’ αυτιά για να μας αποδέχονται και να μας ψηφίζουν.
Σ’ ένα χορό ψεμάτων είναι πάντα αναγκαίο να εφευρεθεί και ένας αποδιοπομπαίος τράγος, που εν προκειμένω δεν είναι άλλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, η οποία θέλει δήθεν να τρομοκρατεί τους δημότες για να επωφεληθεί……. Βέβαια έχουν γνώση οι φύλακες (οι δημότες) και γνωρίζουμε όλοι, ότι στο τέλος ποτέ δεν βγήκε ωφελημένος ούτε εκείνος που τρομοκράτησε τους δημότες ούτε εκείνος που τους καθησύχασε ενώ δεν έπρεπε.

Κύριε Δήμαρχε και κυρία Αντιδήμαρχε είστε ανακόλουθοι. ΣΑΣ ΕΡΩΤΟΥΜΕ: γιατί, αφού όλα έχουν καλώς με τα νερά, αρχίσατε μετά από καταγγελίες μας να καθαρίζετε κάποιες απ’ τις δεξαμενές νερού (επιτέλους !!!), να κάνετε έργα επισκευής σε διυλιστήριο και βιολογικούς (επιτέλους !!!); Μάλιστα μας γνωστοποιήσατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι θα προσλάβετε ως σύμβουλο χημικό μηχανικό (επιτέλους !!!). Είτε σας αρέσει λοιπόν είτε δεν σας αρέσει οι ενέργειές σας αυτές μας δικαιώνουν…
Γι’ αυτό πάψτε να μας «πυροβολείτε»……

Κύριε Δήμαρχε και κυρία Αντιδήμαρχε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι) είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ δημοτών και διοικούντων τον Δήμο και θεσμικά οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εγγυητές της διαφάνειας κι έχουν υποχρέωση έναντι των δημοτών, όχι μόνο να παρακολουθούν τα δημοτικά προβλήματα αλλά και να τα επισημαίνουν σ’εσάς και να προτείνουν λύσεις γι’αυτά και να σας ελέγχουν.
Υποχρεούστε τουλάχιστον να τους σέβεστε, αν θέλετε να θεωρείτε εαυτούς υπέρμαχους των δημοκρατικών διαδικασιών και της διαφάνειας. Όμως μέχρι στιγμής εκείνο που έχετε αποδείξει είναι, πως για τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου αλλού τυρβάζετε, σε δόξα της επιπολαιότητας και της ανευθυνότητας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

2 σχόλια:

  1. ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ..ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΛΩΡΙΩΣΗ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα",κύριες και κύριοι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ(τότε) των προηγούμενων επαναληπτικών Δημοτικών Εκλογών !!
    Καλώς τους και ας αργήσατε να ασκήσετε ,έστω και μερικώς,τον αντιπολιτευτικό σας ρόλο.
    Είσαστε συνυπεύθυνοι για την εδραίωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής ,που κάποιοι την στηρίζουν και σήμερα(α-Βαν-τα-δώροι) και κάποιοι άλλοι έγιναν ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ και την υπηρετούν.
    Κόψτε λοιπόν τους ομφάλιους λώρους και μετά να επαίρεστε ότι είσαστε οι θεματοφύλακες των συμφερόντων των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή