Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΛΑΡΗ


Ως έπρεπε


    Η Σταυρούλα Λύτρα, η γνωστή σε όλους μας Στέβη, αυτό το δροσερό ''ψαχτήρι'' της τέχνης και της κατασκευαστικής εκφράσεως από την ''ποπ άρτ'' έως και την Λαογραφία, αυτή η ανήσυχη κοπελίτσα γύρω από την καλλιτεχνική χροιά του αμέσου περιβάλλοντός μας, ασχολήθηκε αυτήν την φορά με το έργο ενός εκλιπόντος συμπατριώτου μας : του Κώστα Βολάρη.
   Όσα ήσαν δυνατόν να εντοπισθούν από τα διάσπαρτα σε γνωστούς και φίλους έργα του Βολάρη, τα εσυγκέντρωσε και με τον δικό της τρόπο επιμελείται και παρουσιάζει σε μια έκθεση, όλο αυτό το υλικό.

Την ενέργειά της στηρίζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας και η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ωδείου Ιτέας από την Τετάρτη 17-8-2016 έως και την Κυριακή 21-8-2016.
Κατατοπιστικό είναι και το εισαγωγικό σημείωμα της ιδίας.

********************************** 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
υποστηριζει κ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας 
την ΕΚΘΕΣΗ 
                                προς τιμη του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

                                                      ΚΩΣΤΑ ΒΟΛΑΡΗ

                                           ‘’Ο ασυμβίβαστος καλλιτέχνης’’



Σημείωση


Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τον Ιανουάριο του 2012 που απεβίωσε ο Κώστας Βολάρης και είμαι βέβαιη ότι δεν έχει σβηστεί από τη μνήμη κανενός μας.

Σκαλίζοντας παλιά αρχεία βρήκα το πρώτο έργο που είχαμε σπίτι και ρίχνοντας το βλέμμα μου στην υπογραφή του, έκλεισα τα μάτια και τον έφερα πάλι στο νου... Συνεχίζοντας το ψάξιμο είχα την τύχη να βρεθώ μπροστά στα σαράντα ένα “μοτίβα” σχεδιασμένα με μολύβι πάνω σε χάρτινα πακέτα τσιγάρων της εποχής. Αριθμημένα, με χειρόγραφα αποτυπωμένη την τοποθεσία και την ημερομηνία.

Θελήσαμε να κάνουμε τούτη την έκθεση με σκοπό να φρεσκάρουμε τις μνήμες των μεγαλύτερων και να δείξουμε στους νεότερους τη ζωή και το έργο ενός ασυμβιβάστου καλλιτέχνη που έζησε και δημιούργησε στην Ιτέα, μια πόλη που αγάπησε, ζωγράφισε και “τραγούδησε” μέσα στο πανελληνίως βραβευμένο του ποίημα “Έχω”.

Για την έρευνα αυτή, πάνω στην ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Βολάρη, θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειες Ν. Βολάρη και Χ. Σκαρίμπα οι οποίες με βοήθησαν με τη συλλογή των εκθεμάτων, των φωτογραφιών αλλά και χρήσιμων άγνωστων μαρτυριών για τη ζωή του καλλιτέχνη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολιτιστικό σύλλογο “ΔΕΣΜΟ” για την παραχώρηση ηχητικού ντοκουμέντου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στο Μουσικό Ωδείο Ιτέας, οδός Μεταμορφώσεως, και θα είναι καθημερινά ανοιχτή 9:30 μ.μ. με 11:00 μ.μ. μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου.

ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Λύτρα Σταυρούλα, Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων 

Λύτρα Αλεξάνδρα, φοιτήτρια Καλών Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου