Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΝΑ ''ΛΕΙΨΟ'' ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Αμηχανία, λάθος

ή φαιδρότητα;...


   Ένας Δήμος έρμαιο πολι- τικών ορέξεων, προσωπικών φιλοδοξιών και έμφορτος  αμηχανίας (;), μια δημοτική εξουσία ανίκανη να αντι- ληφθεί την υπάρχουσα κατάσταση εντός της οποίας θα πρέπει να δραστηριο- ποιηθεί και να παράξει έργο, συρόμενη από αυλικούς και προσκολυόμενους και ένας Δήμαρχος υπερασπιζόμενος την εικόνα του μόνον και τίποτε άλλο.
Δήμος Δελφών. Ένα ανεκτίμητο όνομα-πανοπλία, μια βαριά ιστορική κάπα, ''φορεμένη'' επάνω σε αδύναμες πλάτες.

   Με την αναχώρηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Ελένης Κουντουρά από την περιοχή μας, το Γραφείον Τύπου του Δημάρχου εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο γινόταν αναφορά για την σύσκεψη η οποία επραγματοποιήθη στα Γραφεία της Δ.Ε. Ιτέας (τα οποία αναφέρονται και ως ...Δημαρχείο Ιτέας), στην οποίαν εκλήθησαν και έλαβαν μέρος ''εκπρόσωποι και φορείς'' της περιοχής, με θέμα προς συζήτηση τις προτεραιότητες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Σε αυτό το Δελτίο Τύπου, αναφέρθησαν τα ονόματα όλων όσων έλαβαν μέρος σε αυτήν την σύσκεψη, παραλείποντας ένα όνομα (τελικώς ήσαν δύο), την ύπαρξη του οποίου εμείς είχαμε επισημάνει στο εχθεσινό μας άρθρο  ''Η Τουριστική Ανάπτυξη της Ιτέας, πίσω από κλειστές πόρτες''. 
Λογικά, θα έπρεπε να αιτιολογηθεί και ο λόγος ή η ιδιότητα αυτού/αυτών των ανθρώπων, εφ' όσον ο Δήμαρχος (οικοδεσπότης και διοργανωτής της συναντήσεως) έκρινε ότι θα έπρεπε να παρευρίσκονται εκεί. Το όνομα/ονόματα όμως αυτό/αυτά, δεν ανακοινώθησαν, ωσάν να μην υπήρχαν.
   Θα πρέπει να υπήρχαν ισχυροί λόγοι, από το να μην καλούνται ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιτέας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών ή οι ξενοδόχοι, κάποιοι πολυπληθείς Σύλλογοι, οι εξ Ιτέας Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ακόμη και κάποιοι οικονομικοί παράγοντες της αγοράς της πόλεως και αντί όλων αυτών να καλείται για να ενημερώσει την Υπουργό ...κάποιος αόρατος!...

   Κυκλοφόρησε όμως αυθημερόν και ένα ''άλλο'' Δελτίο Τύπου για αυτήν την συνάντηση στην Ιτέα, ήδη δημοσιευθέν σε τοπικό blog και το οποίο ανέφερε όλους τους παρευρεθέντες ονομαστικά και με τις ιδιότητες τις οποίες είχαν κληθεί εκεί.   Και ''μαρτύρησε'' με αυτόν τον τρόπο, αυτόν/αυτούς τους οποίους  επροσπάθησε να ''κρύψει'' ο Δήμαρχος!... Δηλαδή, τον έβγαλε ψεύτη!

Το ''άλλο'' Δελτίο Τύπου  του οποίου ο συντάκτης είχε πληροφορίες από ''πρώτο χέρι'', το εδημοσίευσε όπως αναφέραμε τοπικό blog (από εκεί το πήραμε κι εμείς), ενώ το ''λειψό'' Δελτίο Τύπου του Δημάρχου, εστάλη ως ...περγαμηνή στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την ενημέρωση των ιθαγενών, οι οποίοι κατά τον Δήμαρχο, δεν θα πρέπει να γνωρίζουν με ποιόν συγχρωτίζεται και ποιος τον βοηθά στο ''εγώ'' του.

Για τα αποτελέσματα αυτής της συναντήσεως, θα πρέπει να περιμένουμε.  Διότι από τα συμφραζόμενα, μόνον διαπιστώσεις υπήρξαν και φωτογραφίες.

******************************************
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ, 02.08.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 63/2016

ΘΕΜΑ: “ Διήμερη επίσκεψη της Αν. Υπουργού Τουρισμού στο Δήμο Δελφών”

Στην Ιτέα η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την έναρξη της 27ης Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου και για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Δελφών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Δήμο Δελφών.

Η Υπουργός κήρυξε την Κυριακή 31 Ιουλίου την έναρξη της 27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2016, με αφετηρία φέτος για πρώτη φορά το Λιμάνι της Ιτέας.
Νωρίτερα, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών όπου ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, κα Αθανασία Ψάλτη.

Τη Δευτέρα, η κα Κουντουρά συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Ιτέας, με εκπροσώπους και φορείς της περιοχής του Δήμου Δελφών για τα θέματα και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κα Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών κα Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, ο βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Πέγκυ Αραβαντινού.
 
Συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, οι δυνατότητες ανάπτυξης θεματικών προϊόντων τουρισμού όπως ο ιαματικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός και ο ναυταθλητικός τουρισμός στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως επίσης και θέματα προώθησης και προβολής της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.

Η Υπουργός επισήμανε ότι για όλα τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης θα υπάρχει στενή συνεργασία του Υπουργείου με τις Αρχές και τους τοπικούς φορείς του Δήμου Δελφών και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου



*******************************************

Απόσπασμα από το ''άλλο'' Δελτίο Τύπου

 
Στην Σύσκεψη έλαβαν μέρος η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Αθαν. Παναγιωτόπουλος,
ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Δελφών Χαρ. Παναγιωτόπουλος, η αντιδήμαρχος ΔΕ Ιτέας Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της  Επιτροπής Τουριστικής  Ανάπτυξης και προβολής του ΔΔ Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, η Περιφεριακή Σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού, ο πρώην Δήμαρχος Ιτέας κ.Παπαλάϊος,  ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας Τέντ Γουόρθ, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδος Αθαν. Ψάλτη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νικ. Γιωγάκης, ο πρόεδρος  της ομοσπονδίας «Αλκυών» Ευθ. Σκαρίμπας, ο διευθυντής του ΙΕΚ ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου κ. Στέλιος Μοσχονάς και ο πρόεδρος του συλλόγου δυτών «Κρισσαίος».




..

5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    -Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ!!!
    Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙ.
    -Η Κ.ΠΕΓΚΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
    -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    -Ο Κ. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.
    -Ο ΠΑΠΑΛΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΘΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.....
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.....ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς φίλε μας, αυτό έγινε. Και όπως ξέρουμε στον τόπο μας ''ο τεθνηκώς δεδικαίωται''. Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρωδία και όχι από άγνοια οι περισσότεροι σε αυτή την σύσκεψη ήταν εκεί ΜΟΝΟ για προσωπικό συμφέρον και τίποτα άλλο.Εξάλλου έχουν δείξει δείγματα γραφής.
    Και το αποτέλεσμα γνωστό ήρθε η υπουργός την τάισαν ξεκουράστηκε και άντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον οι πληροφορίες σας είναι λειψές γιατί οι δικες μου λένε ότι ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ πρότεινε να μετονομαστεί η ιτέα σε επίνειο του Σάλωνα και να μεταφερθεί πάραυτα η προβλήτα του λιμανιού στς Αγιαποστόλς.......
    Μπρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δίμαρχως ίνε αγοννηστης!!!
    (Αθάνατε Μποστ, έχεις διδάξει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή