Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΤΟΠΙΚΟ ΚΙΡΡΑΣ : ΜΕΣΩ ΤΟΥ ''facebook'' ΚΑΙ ΤΗΣ ...ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!...


Η Κίρρα, βιώνει διαδικτυακά
την απαγοήτευσή της...
(Με στοιχεία από την Πολεοδομία...)

************************


Ελλιπής πληροφόρηση του Δημάρχου για τα τοπικά ζητήματα της Κίρρας στην τοπική συνέλευση.

Την Κυριακή 07 Ιουνίου ο Δήμαρχος Δελφών παραβρέθηκε σε συνέλευση κατοίκων της Tοπικής Κοινότητας Κίρρας , στο Κοινοτικό κατάστημα για ενημέρωση και τοποθέτηση σε τοπικά ζητήματα.

Τα τοπικά ζητήματα που ταλανίζουν την Τοπική Κοινότητα είναι :
  1. Εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου Αποχέτευση της Κίρρας
  2. Επέκταση σχεδίου πόλεως Κίρρας
  3. Καθαριότητα
  4. Αξιοποίηση ακινήτου επί της οδού Αγ. Ιωάννου 55 , κληροδότημα «Γεωργίου Μακεδώνα».
Καταρχήν αναφέρω ρητά ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα , όσα ορίζει το άρθρο 85 του Ν.3852/2010 για τη συνέλευση κατοίκων.
Με ευθύνη του Τοπικού Προέδρου και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας για ενημέρωση .Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε μέσω face book την προηγούμενη ημέρα για την επόμενη και με μία ανακοίνωση στο εκκλησίασμα της Κυριακής.
Επίσης απουσίαζε η παρουσία υπαλλήλου του δήμου για τήρηση πρακτικών , ώστε να αποτυπωθούν γραπτά τα τοπικά ζητήματα και να συμπεριληφθεί η άποψη των παρεβρισκομένων με σχετική πλειοψηφία επί των θεμάτων.
Αναλυτικά :

  1. Αποχέτευση Κίρρας

Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Κίρρας (Π = 1.303.800 €).
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
ΕΣΠΑ-ΕΠΕΡΑΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:
1.303.800 €
ΗΜΕΡ. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ:
04.12.2012
ΗΜΕΡ. ΥΠΟΓΡ. ΣΥΜΦΩΝ.:
29.11.2013
ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.
ΠΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
1.259.138,53 €
ΕΠΙΒΛΕΠOΝTEΣ:
Α. ΡΑΛΛΙΟΥ-Γ. ΜΑΡΓΩΝΗΣ-Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Υπογράφεται σύμβαση με ημερομηνία 29.11.2013 , αριθμ. πρ. 35825. Με το έγγραφο αριθμ. πρ. 36746/10-12-2013 αποστέλλεται στο ΥΠΕΚΑ το τροποποιημένο τεχνικό δελτίο και καταγραφή των εκκρεμοτήτων του προς το Δήμο.
Η παρούσα Δημοτική αρχή καλείται απλά να το ολοκληρώσει , αλλά ο Δήμαρχος δεν ήταν ενημερωμένος , δέχτηκε και την αγανάκτηση των πολιτών περί της παντελούς εποπτείας του έργου, αφού ο κεντρικός δρόμος , Αγίου Ιωάννου βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη σκόνη, τα φρεάτια είναι βουλωμένα από χαλίκια και οι λιγοστές επιχειρήσεις του χωριού πλήττονται ανεπανάληπτα . Η μοναδική παρουσία εποπτείας στο έργο κατόπιν και μαρτυρίας πολιτών , παρουσιάζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών.
Τίθεται επίσης και σοβαρή πιθανότητα ατυχήματος , αφού η διέλευση των οχημάτων γίνεται κυρίως στο αντίθετο -ασφαλτοστρωμένο κομμάτι και πολύ δύσκολη και επικίνδυνη είναι η διέλευση των ποδηλάτων και των δικύκλων.
Ο Δήμαρχος απλά μας διαβεβαίωσε ότι σε 10-15 ημέρες το πρόβλημα θα έχει βελτιωθεί και εμείς το ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!! πραγματικά .

  1. ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΙΡΡΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ:
ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΙΡΡΑΣ
ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
ΣΑΝΑ/1(Νομαρχία)ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ/ΣΑΤΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ:
Αριθ. 70/28-6-95 αποφαση κοινοτικού συμβουλίου κίρρας
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ:
18.000.000δρχ χωρίς ΦΠΑ 18%
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ:
16-1-96
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
4-7-1996
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
18.000.000,00δρχ (χωρίς ΦΠΑ)
ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩ:
101.139,29 € με ΦΠΑ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
14 μήνες
ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
ΠΑΤΡΑ ΘΕΟΦΙΛΗ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΟΥΚΗΣ

Δύο σχεδόν δεκαετίες μετά τη συμβασιοποίησή του, το έργο ξεμπλόκαρε και ευρίσκεται στην τελική φάση , αφού εξετάστηκαν οι ενστάσεις και έχουν γίνει οι κατά Νόμο επιδόσεις.

Για την εξέλιξη από 01.09.2014 της επέκτασης σχεδίου πόλεως της Κίρρας , ο Δήμαρχος Δελφών ανέφερε ότι δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και θα ενημερωθεί , παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιωάννης Αγγελέτος είναι πλέον αποσπασμένος στην υπηρεσία Δόμησης και έχει άμεση πρόσβαση επί του θέματος , αφού η μελετητήρια του έργου είναι η σύζυγός του κα Π. Θεοφίλη-Αγγελέτου και ταλαιπωρείται αναπτυξιακά ένα ολόκληρο χωριό.
Γιατί η τοπική πρόεδρος δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ανωτέρω θέμα , μετά την ανάληψη των ηνίων του Δήμου από την παράταξή της , γιατί δεν ενόχλησε την μελετήτρια για τη συνέχιση του έργου και γιατί ποτέ δεν τέθηκε σε ημερήσια διάταξη το θέμα της επέκτασης του ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ στο Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας , παρά μόνο από του δύο(2) τοπικούς συμβούλους της , με ειδική αναφορά του κ. Γεωργίου Τιμολέων που κατοικεί και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το απαράδεκτο της υφιστάμενης κατάστασης στο ανατολικό κομμάτι της Κίρρας;
H ενημέρωσή μας για το μείζον αναπτυξιακό έργο και αυτό της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχει σταματήσει και από τότε αγνοείται η τύχη του.

Αναμένουμε έστω και καθυστερημένα ενέργειες από τους ιθύνοντες και την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης που ερμητικά σιωπά από 01.09.2014 για την εξέλιξη του σχεδίου πόλεως της Κίρρας.

  1. Η καθαριότητα της Κίρρας διέρχεται την χειρότερή της εποχή και επαφίεται πλήρως στο φιλότιμο των κατοίκων. Δεν τίθεται ανταποδοτικότητα υπηρεσιών , οι κάδοι μυρίζουν, το παλιό κοιμητήριο είναι σε απελπιστική κατάσταση, αφού τα χόρτα ξεπερνούν σε ύψος τα περιβάλλοντα τείχη και γίνονται αντιληπτά από το δρόμο , αφού δεν ευπρεπίστηκε ούτε την πασχαλινή περίοδο. Οι συγγενείς επίσης των εκλιπόντων μεριμνούν όσο μπορούν και το χώρο στο νέο κοιμητήριο.
Ευτυχώς που υπάρχουν και λιγοστοί εθελοντές.
Το λιγοστό προσωπικό του δήμου έχει μετακινηθεί προς άλλες πόλεις και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για επιστροφή προσωπικού στη Δ.Ε Ιτέας , απλά μετακινήθηκαν ακόμα περισσότεροι και διοικητικοί και εργάτες καθαριότητες. Οι κάτοικοι παραπονιούνται δικαίως.

  1. Αξιοποίηση οικήματος , κληροδότημα «Γεωργίου Μακεδώνα» :
Mε αποκλειστική υπαιτιότητα της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας που παραλαμβάνει με την ιδιότητα του γραμματέα –μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος την αλληλογραφία , μη- ανταποκρινόμενη στα καθήκοντά της και εντέχνως παραλείποντας να ενημερώσει τον Πρόεδρο -εφημέριο της Κίρρας με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής (κα Π. Λαϊνη-Κολλιαλή )που με τη βοήθεια συγχωριανών μας , ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά με το κληροδότημα 
.
Με την αριθμ 202/28.01.2014 γνωμοδότηση του ορισθέντος δικηγόρου κ. Δημητρίου Καραγιώργου από μεριάς του Δήμου Δελφών , διαφαίνεται μονόδρομος η διάθεση του ½ εξ αδιαιρέτου της οικίας του διαθέτη υπέρ της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας υπό τον όρο να διατίθενται τα εισοδήματα από την εκμετάλλευση της διατεθείσας περιουσίας για την εκπλήρωση του σκοπού που έταξε ο διαθέτης (προσφυγή στο Εφετείο) και η πρόταση αυτή ελλείψεως χρηματικών πόρων του κληροδοτήματος , ενεκρίθη με την αριθμ. 135 /11.04.2014 Απόφαση Δ.Σ Δελφών για την αξιοποίηση του ακινήτου και προσφυγή στο Εφετείο Λάρισας .
Έως σήμερα από το 2011 εκκρεμεί ακόμη η Διαχειριστή Επιτροπή να πάρει αποφάσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου.
Ελπίδα πραγματική αποτελεί ότι ο Εφημέριος της Κίρρας έχει ενημερωθεί από τους Τοπικούς Συμβούλους με τη σχετική υπάρχουσα αλληλογραφία που εντέχνως δεν του παρουσίαζε η γραμματέας του κληροδοτήματος και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και η συμμετοχή του τρίτου μέλους του Τοπικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Τιμολέων στην Επιτροπή που ενημερώθηκε κι΄ αυτός για τα πεπραγμένα .

Αναμένουμε επιτέλους και σε αυτό το θέμα ενέργεια , παρότι έως σήμερα από το 2011 δεν έχει ολοκληρωθεί και η αποδοχή κληρονομιάς από μεριάς Διαχειριστικής Επιτροπής που μετά την ισχύ του Ν.4182/2013 επιβαρύνεται και με περαιτέρω πληρωμές άνευ χρηματικών πόρων , εξαιτίας της αδράνειας της Προέδρου της Τ.Κ Κίρρας.
Επίσης με αναιτιολόγητο τρόπο μεταφέρεται ο συμβολαιογράφος φάκελος της μελλοντικής αποδοχής κληρονομιάς από τον ένα συμβολαιογράφο στον άλλο, χρονίζοντας περισσότερο την αξιοποίηση του ακινήτου , που λόγω παλαιότητας και εγκατάλειψης παρουσιάζει εμφανή σημάδια φθοράς με κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Οψόμεθα’, λοιπόν, κύριοι της Δημοτικής αρχής , αλλά για να πραγματοποιηθεί έργο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ‘ενασχόλησή σας’ με τα Κοινά!

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου
Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας

4 σχόλια:

  1. Λαθος. Μεσω ελεγχομενου facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήρθε να μας πει ο Δήμαρχος ότο δεν γνωρίζει, απλούστατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αποτελεσματα εκλογων στο δημοτικο σχολειο κιρρας θα μας πειτε???και ποσους ψυφους πηραν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή