Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ


                ΑΜΦΙΣΣΑ, 10.06.2015 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 25/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Διοργάνωση έκθεσης και διαγωνισμού φωτογραφίας στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει».



Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της θάλασσας και της ναυτοσύνης, Νίκου Καββαδία. Η ποίηση του Καββαδία συγκινεί διαχρονικά όλους τους Έλληνες και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και σε συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς της περιοχής μας, οργανώσαμε έναν κύκλο εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει». Σκοπός και ελπίδα μας είναι να φέρουμε σε επαφή το κοινό του Δήμου μας με το έργο του Νίκου Καββαδία, εξερευνώντας και αναδεικνύοντας τις σημαντικότερες πλευρές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και επιχειρώντας να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον όλων μας στα πραγματικά ουσιώδη και μεγάλα που προσφέρει και προσέφερε η ελληνική δημιουργία στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Βασικός συντελεστής και καρδιά του όλου εγχειρήματος είναι η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας, ηθοποιός, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου εκδηλώσεων.
Το αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία ξεκινάει με έκθεση και φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Θάλασσα και Βουνό- Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία", ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνεχίζεται με παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί κατ’ αρχήν σε Άμφισσα, Ιτέα και Γραβιά. Οι όροι του φωτογραφικού διαγωνισμού καθώς και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, πρόκειται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών, www.dimosdelfon.gr και στη σελίδα της εκδήλωσης που έχει δημιουργηθεί στο Facebook με τίτλο «Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει».

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου


1 σχόλιο:

  1. ο Καββαδιας αρμοζει μονο στο Γαλαξιδι, τραβατε τον και στη κολοπετινιτσα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή