Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΔΙΣΤΟΜΟ : ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΘΛΙΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.


Δίστομο, 10 Ιουνίου 1944.
Όταν η Κτηνωδία απέκτησε Ανάδοχο

   Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 το πρωΐ, ολόκληρη η Ελλάς θα κλίνει ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη των 218 εκτελεσθέντων κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου.  
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 το πρωΐ, με την ανάγνωση του προσκλητηρίου των 218 αμάχων οι οποίοι ''έπεσαν''  από τα πυρά του Γερμανικού στρατού, θα πρέπει ολόκληρος ο πολιτισμένος και ''μπολιασμένος'' με τον ελληνικό πολιτισμό κόσμος, να κοντοσταθεί.  Να αναλογισθεί εάν το ''αυγό του φιδιού'', έχει ακόμη ημέρες ζωής και να αποτίσει νοερά, φόρον τιμής σε ετούτο το ελληνικό χωριό, στο Δίστομο.

   Ατελείωτες ημέρες και νύκτες πένθους, οργής και καρτερίας.  71 έτη μετά και ο ήχος των όπλων από την φονική εκείνη ημέρα, να πλανάται ακόμη ωσάν βαριά σκιά, επάνω από το μαρτυρικό χωριό.


   Δεν αρκεί μια Συγνώμη.  Δεν αρκεί μια καθυστερημένη αποκατάσταση.  Δεν αρκεί η λόγοις Μεταμέλεια.  Χρειάζεται κάτι άλλο, κάτι πιο καθολικό και αναγκαίο για τον άνθρωπο και τις νέες γενιές.
Χρειάζεται να προβληθεί παγκοσμίως η αλήθεια, όπως όντως γίνεται τώρα και το Δίστομο να αποκτήσει διεθνή  αναγνωρισιμότητα.  Να γίνει κάτι ωσάν ένα παγκόσμιο Μνημείο-Φάρο, του τι σημαίνει Κτηνωδία.
Δίστομο, 10 Ιουνίου 2015.  Επέρασαν ήδη 71 έτη από τότε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου