Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!...


Αέραααα!...

   Με συνοπτικές διαδικασίες, με συγκινησιακή φόρτιση, με επίγνωση της ιστορικότητος της στιγμής, με αντίληψη των προσφάτων τάσεων πλέον του εκλογικού σώματος και με σώας τας φρένας, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, εκήρυξε τον πόλεμον (;) κατά της ''κακιάς'' εταιρείας KERNEOS!...   Προ ολίγων λεπτών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα και με παρουσία πλήθους εργαζομένων και απολυμένων από την διάδοχο εταιρεία της ''Ελληνικοί Βωξίτες Α.Ε.'' (πρώην ''S&B'', πρώην ''Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης Α.Ε.'', πρώην ''Βωξίται Παρνασσού ΑΜΕ'') εγνωστοποίησε την απόφασή του για ρήξη με το κακό παρελθόν της Αυτοδιοικήσεως ολοκλήρου του Νομού Φωκίδος!...
Έτσι, επρότεινε στο Σώμα, μαζί με κάποιες άλλες αιχμηρές (έως και ενοχλητικές) για την εταιρεία διατυπώσεις, την ανάκληση της γνωμοδοτικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της 2-2-2015, επί του αιτήματος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, για την ανανέωση της αδείας χρήσεως αιγιαλού και χερσαίας ζώνης Λιμένος Ιτέας από την εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.''!!!... 

Ποιός να το επερίμενε!...   Όταν όλοι τότε του ελέγαμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν έχει νομιμοποίηση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι είναι έωλη η αίτηση της ήδη μεταβιβασθείσας εταιρείας, ότι δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο και ότι θα έπρεπε πρώτα να γνωματεύσει η Νομική Υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών, αυτός αρκέσθηκε στην μέσω του ...facebook γνωμάτευση της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας  και παρέσυρε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παρατάξεώς του, στην υπερψήφιση του αιτήματος της εταιρείας.  Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ''κάλυψη'' στην Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, η οποία παρ' ότι η θητεία της είχε λήξει, ''παρέμενεν εις τας επάλξεις'', προκειμένου να διεκπεραιώσει το ποθούμενον από την πλευρά της εταιρείας : την ανανέωση της αδείας για 10 έτη!

   Τώρα όμως, έρχεται ο ίδιος ως τιμωρός, μετανοήσας για την προηγούμενη συμπεριφορά του και θέλει να επιβάλλει στην ''κακιά'' εταιρεία την άποψη ότι, δεν θα πρέπει να κάνει ότι θέλει με το προσωπικό και το περιβάλλον και ότι υπάρχει και ο ''ιδιοκτήτης'' Δήμος Δελφών.

  Υπήρξαν πολλοί ομιλητές.  Απαριθμίσθησαν πλήθος προσφάτων αυθαιρεσιών της εταιρείας και έγινε σαφές ότι η KERNEOS, θέλει και επιμένει να συμπεριφέρεται ως Κράτος έν Κράτει.  Μέχρι και στην επιστολή του Δημάρχου απήντησε, ότι εάν θέλει να συζητήσει κάτι με τους εκπροσώπους της, ας κάνει τον κόπο (ο Δήμαρχος) να πάει στα Γραφεία της στο 51ο χλμ....  Αυτό στην καθομιλουμένη καλείται ''πτυέλισμα...''.

  Βεβαίως, δεν έλειψε και το ...γραφικόν της υποθέσεως, όταν κατά την διάρκεια ψηφοφορίας επί προτάσεως της παρατάξεως ''Πολίτες στο Προσκήνιο'' για το εάν θα έπρεπε εντός 3 ετών, να μεταφερθούν εκτός της ζώνης Λιμένα Ιτέας οι εγκαταστάσεις της εταιρείας.  Και ενώ στην πρώτη ψηφοφορία υπήρξε ένα ''παρών'' και όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι εσυμφώνησαν, ''έπεσε σύρμα'' και τελικά η Πρόεδρος του Σώματος επραγματοποίησε (κατόπιν παραινέσεων), 6 απανωτές ψηφοφορίες, ώσπου η τελευταία εθεωρήθη ικανοποιητική και εσταμάτησε η διαδικασία των ...ψηφοφοριών.  
Το πόσοι (ονομαστικά πλέον) εψήφισαν και τι, θα το μάθουμε με την ανάγνωση των πρακτικών της Συνεδριάσεως.  
Το μόνον όμως το οποίο είναι σίγουρο (ήμασταν αυτήκοες μάρτυρες), είναι το ότι ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, εψήφισε κατά της προτάσεως.  Δηλαδή, να μην μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας από το ''Λαρνάκι''...
Ήδη όμως η επανάσταση έχει ξεκινήσει...
Έτσι Δήμαρχε; 

4 σχόλια:

  1. το παρον με το κατα τι διαφορα εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν έχουμε αντιληφθεί σωστά, γιατί μέσα στην γενική θυμηδία η οποία επικρατούσε κατά την διάρκεια της ''τελευταίας'' ψηφοφορίας, υπάρχει και η περίπτωση του αριθμητικού λάθους (όχι από εμάς), οι ψηφίσαντες υπέρ της προτάσεως ήσαν 12 και οι κατά ΜΑΖΙ με τους παρόντες ήσαν 14. Για τον απλούστατο λόγο οι ''παρόντες'' (το οποίο σημαίνει δεν έχω άποψη), νοούνται ως αρνητικοί ψήφοι και άρα προστίθενται με τους ψηφίσαντες κατά.

      Διαγραφή
  2. Οπότε το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας δικαιώνεται και οι Σύμβουλοί του φάνηκαν ανώτεροι των περιστάσεων και όχι ανώριμοι και αρχάριοι όπως ελέχθη! Κάλλιο αργά παρά ποτέ,όπως λέει και η παροιμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψήφος του κυρίου Δρακάκη που είναι στέλεχος της εταιρίας Δελφοί Δίστομον και χρησιμοποιεί τη νέα εγκατάσταση ζύγισης πρέπει να ληφθεί υπόψη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή