Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ : ''ΤΟ ΘΑΥΜΑ'' ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΘΑΥΜΑ»
ΑΝΤΩΝΗ ΔΩΡΙΑΔΗ

ΑΜΦΙΣΣΑ-ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΕΥΘ. ΖΟΥΜΑΣ (ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΩΡΑ: 21.30

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στα πλαίσια της θερινής του δραστηριότητας παρουσιάζει το έργο του Έλληνα ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Δωριάδη «Το Θαύμα».

Το Θαύμα του Αντώνη Δωριάδη, είναι ένα μονόπρακτο έργο βαθειά ανθρώπινο και επαναστατικό. Ένας ύμνος για τη ζωή. Ένα ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών, ο Άρης και η Εμμανουέλλα εγκαταλείπουν την πατρίδα, αναζητώντας τον παράδεισό τους στο Παρίσι. Μόνοι, ολομόναχοι, δουλεύουν σκληρά για ένα καλύτερο αύριο. Όμως ένα απρόβλεπτο γεγονός, ανατρέπει τα σχέδιά τους. Η Εμμανουέλλα έχει φτάσει σε απόγνωση, δεν πιστεύει σε τίποτα πια. Είναι απελπισμένη. Ο Άρης συνεχίσει να πολεμάει, να αγωνίζεται, γιατί έτσι έχει μάθει. Η πάλη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι ξεκινά.
Το Θαύμα πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας με τον Χρήστο Πάρλα και τη Νόρα Βαλσάμη, καθώς και από την Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Στέφανο Κυριακίδη στην τηλεοπτική σειρά «Το Φεγγάρι των Ξενιτεμένων».

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αγάπης Βαφειάδη-Περικλή Τσαμαντάνη, επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών Αγάπης Βαφειάδη-Περικλή Τσαμαντάνη, μουσική Αχιλλέα Κορέτη και φωτισμούς Αλέξη Τριανταφύλλου. Τους ομώνυμους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αγάπη Βαφειάδη, Περικλής Τσαμαντάνης.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-άνεργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 17, Τ.Κ. 35100 ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ. 2231033325,
ΦΑΞ 2231032215 e-mail: dipether@otenet.gr , www.dipetheroumelis.gr ,facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου