Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Άρης Βελουχιώτης: 70 Χρόνια Ασύλληπτος – Εκδήλωση τιμής στη Λαμία

Συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από τις 16 Ιουνίου 1945, όταν ο Άρης Βελουχιώτης μαζί με τον αντάρτη Τζαβέλλα, έβρισκαν το θάνατο στη χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα της Άρτας, αποκλεισμένοι σε μάχη με στρατιωτικά τμήματα της αντίδρασης και του εθνικού στρατού.
Σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, έδωσε τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των γερμανών και ιταλών φασιστών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους. Τα κεφάλια τους εκτέθηκαν για 2 μέρες κρεμασμένα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Με αφορμή αυτή την επέτειο η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα στηρίζει την εκδήλωση τιμής των εργατικών λεσχών στον μεγάλο επαναστάτη, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στη Μεσούντα της Άρτας και διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του στη Λαμία, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 10:30πμ στο άγαλμα του Άρη στην Πλατεία Λαού και έπειτα επίσκεψη στη γέφυρα του Γοργοποτάμου, η ανατίναξη της οποίας ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές αντίστασης ενάντια στους ναζί κατακτητές.

Ο Άρης Βελουχιώτης ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε ο απόλυτος τρόμος των φασιστών, είτε αυτοί ήταν γερμανοί, είτε ιταλοί, είτε έλληνες. Έγινε η τιμή και η περηφάνια του μαχόμενου λαϊκού κόσμου. Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα του ελληνικού αντιστασιακού κινήματος, του μεγαλύτερου κινήματος Αντίστασης στην Ευρώπη τα χρόνια της Κατοχής, που αγωνίστηκε για ένα κόσμο δίχως φασισμό, πόλεμο και πείνα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο Άρης είχε τη διορατικότητα και την τόλμη να χαράξει τη σωστή πολιτική γραμμή, απέναντι στην αδιέξοδη και τελικά καταστροφική πολιτική των συμβιβασμών με την αστική τάξη και την ντόπια και ξένη αντίδραση, που ακολούθησε το ΚΚΕ. Η δράση του, η επαναστατική στάση του σε όλες τις δυσκολίες, η προλεταριακή αδιαλλαξία του, η ταύτισή του με τις θυσίες και τα βάσανα του λαού μας, η θέλησή του να μην πειθαρχήσει σε μια συμφωνία που πρόδιδε τα λαϊκά συμφέροντα, ο ηρωικός θάνατός του, αναδεικνύουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ σε φωτεινό παράδειγμα άξιου λαϊκού ηγέτη που ζει και θα ζει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του λαού μας.

Οι ιστορικοί παραλληλισμοί με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα είναι πάρα πολλοί. Σήμερα, η κυβέρνηση ενός κόμματος που προέρχεται από την αριστερά, κάνει «διαπραγμάτευση», κάνει «έντιμους συμβιβασμούς», έχοντας για «εταίρους» της τους βιαστές του λαού. Οι τωρινοί κυβερνώντες, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνησεις, αφού εξαπάτησαν το λαό στις εκλογές, ετοιμάζουν μια νέα Βάρκιζα, ετοιμάζουν συμφωνίες με ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόικα-Θεσμούς, και όλους τους αδίστακτους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, που εφαρμόζουν αυτές τις δολοφονικές καπιταλιστικές πολιτικές. Το τρίτο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα σημάνει τη συνέχιση της οικονομικής καταστροφής, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και όλου του λαού.

Στον αντίποδα όλων αυτών, στο δρόμο του αγώνα του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, παλεύει για:

Την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής υποταγής στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
·  Την εφαρμογή μιας πολιτικής που έχει στο κέντρο της τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. 
•  Να βγει ο οργανωμένος λαός στο προσκήνιο και να καθορίσει αυτός με την πάλη και το κίνημά του τις εξελίξεις.
Την άμεση μονομερή κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων οποιασδήποτε μορφής και όλων των εφαρμοστικών τους νόμων.
•   Τη μη αναγνώριση, την παύση πληρωμών και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
•   Τη ρήξη και αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. σε πλήρη διαχωρισμό από φιλοαστικές και εθνικιστικές εκδοχές.
·      Την αντικαπιταλιστική ανατροπή και το άνοιγμα του δρόμου προς τον σοσιαλισμό.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου