Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ'' : Η ΜΕΤ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ''KERNEOS''


Ερωτηματολόγιον;...

   Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Ιωσηφίδης, απέστειλε την παρακάτω ανοικτή επιστολή εκ μέρους της ''ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ''  όπως γράφει, θεωρώντας ότι μέσω του ''τσιγκλίσματος'' της δημοσιοποιήσεώς της στα τοπικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες και blogs, θα ενσκύψουν περισσότερο οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, επάνω στο προσφάτως δημιουργηθέν πρόβλημα της αντιμετωπίσεως των εργαζομένων από την μεταλλευτική εταιρεία KERNEOS.

   Να υπενθυμίσουμε στον κο Ιωσηφίδη ότι, παρ' ότι ήταν ''λαύρος'' ο γραπτός και προφορικός λόγος της παρατάξεώς του, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της εταιρείας KERNEOS, εν τούτοις όταν ήλθε η ώρα ''τοις έργοις'' αποδείξεως των προθέσεών του, απείχε!...  

Αναφερόμαστε στην ψηφοφορία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών της 17ης Ιουνίου 2015,  όταν και ετέθη προς ψηφοφορία η πρόταση της παρατάξεως ''Πολίτες στο Προσκήνιο'' για την σύμφωνα με τους Νόμους απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της εταιρείας από το ''Λαρνάκι'' και την ''Κεφαλή'' στην Ιτέα.  Τότε αυτός (η παράταξή του), εδήλωσε ''ΠΑΡΩΝ''!...   
Δηλαδή, δεν τον αφορούσε το θέμα, δεν είχε άποψη και ήθελε να μείνει ''εκτός''...

Το ότι η ψήφος του επροσμετρήθη ως αρνητική και αλλοίωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, φανταζόμαστε ότι θα έπρεπε να του έχει αφαιρέσει το δικαίωμα της σταυροφορίας κατά της εταιρείας.  Ή τουλάχιστον την έπαρση ότι αυτός και μόνον αυτός (η παράταξή του), εναντιώνεται στα ''αποικιοκρατικά'' σχέδια της εταιρείας.

''Αμ' έπος, αμ' έργον'', έλεγαν οι παλαιότεροι...

***********************************************

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ προς τους εκλεγμένους συμβούλους της Τοπικής Διοίκησης (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ) 

   Αλήθεια, πρέπει κανείς με θάρρος να αναρωτηθεί,  αν θέλουμε εδώ, στην περιοχή μας, μια δουλεμπορική εταιρεία, όπως η ΚΕΡΝΕΟΣ που ήδη έχει επιβάλει καθεστώς τοπικής κυβέρνησης, προωθώντας νόμους που είναι σε πλήρη αντίθεση της τοπικής- και όχι μόνο- κοινωνίας, εκμεταλλευόμενη τον δικό μας λαϊκό πλούτο, το βωξίτη;
   Τι ακριβώς κάνει  εδώ; Με χρήματα (τα περισσότερα δικά μας είναι, κλεμμένα από μισθούς και πιθανές επιδοτήσεις ) αγοράσανε τον δικό μας βωξίτη, τον πλούτο μας,( αυτοί και οι Γάλλοι δανειστές που έτσι κι αλλιώς μας ρουφάνε το αίμα) και επιβάλλανε τη  δική τους εξουσία στον τόπο μας.
   Και ποιά είναι η δική τους εξουσία;
   Απόλυτη ασυδοσία. Απολύει όποιον θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει,  πετώντας και την δικαιολογία «είσαι βαρίδιο στο αερόστατό μου και δεν μου κάνεις. Θέλω να πάρουν ύψος τα κέρδη μου!». Θα μας πουν  ότι είναι νόμιμοι! Φρόντισαν να τους νομιμοποιήσουν  οι  διοικητικοί υπάλληλοί τους στην τοπική και κεντρική εξουσία στο  παρελθόν αλλά και τώρα. Οι γνωστές συγκυβερνήσεις που φροντίζουν για την ευημερία μας, για το καλό μας, όπως και για την υγεία μας εξ άλλου.  
   Μειώνουν  μισθούς, επιδόματα, με τους ίδιους νόμους που ζητάν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, επαίσχυντες συμβάσεις εργασίας, όπου το μόνο που λείπει από αυτές, είναι οι αλυσίδες στα πόδια τους. Τους νομιμοποιούν οι νόμοι  που κρατούν σε ισχύ οι κυβερνώντες όπου ο νόμιμος μισθός είναι ΜΟΝΟ αυτός που  οι εργοδότες θέλουν να δώσουν. Οι νόμοι που διέλυσαν τις κλαδικές συμβάσεις, που επέβαλλαν την μετενέργεια, που όρισαν μισθούς των  586,08 ευρώ προς δόξα των αεροστάτων τους, για να συνεχίσουν αυτά να κερδίζουν ύψος, όπως και τα κέρδη τους.
   Δουλεύουν οι υπόγειοι εργαζόμενοι, με χίλιους δύο κινδύνους, με τους μεταλλευτικούς κανονισμούς που φρόντισαν να κόψουν και να ράψουν οι πιο πάνω, στα μέτρα όλων των αφεντάδων του δικού μας ορυκτού πλούτου!
   Καλούν  κάθε τόσο τους εργαζόμενους, για δήθεν διάλογο, όπου το μόνο που κυριαρχεί είναι ο φόβος και ο δικός τους μονόλογος και ως φιλεύσπλαχνα αφεντικά, τους χαρίζουν το μεροκάματο, επιβάλλοντας παράλληλα, μέσω των ατομικών συμβάσεων, την απλήρωτη εργασία τουλάχιστον για δύο Σαββατοκύριακα το μήνα!
   Τρομοκρατούν Σωματεία και συνδικαλιστές προτρέποντας να γραφτούν μαζικά όλοι στο σωματείο λέγοντας μάλιστα ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, διαχωρίζοντας τους εργάτες σε πατρικίους και πληβείους, «δικούς μας και ξένους», σκορπώντας ανάμεσά τους τον κανιβαλισμό, που μεταφράζεται στο «ο θάνατός σου η ζωή μου». Λειτουργούν πέρα και από τον Ν 1264/82 επεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη λειτουργία και δράση του Σωματείου. Έχουν το πράσινο φώς από κάποιους; Ποιοι είναι αυτοί που τους δίνουν αυτά τα δικαιώματα; Είναι μήπως αυτοί που του κάνανε τις μελέτες για να ξεκινήσεις τις εξορύξεις στα παρθένα εδάφη της ΒΔ Φωκίδας; Οι άνθρωποι των διαφόρων συγκυβερνήσεων που στηρίζουν τις επιλογές τους όπως προείπαμε;
   Αναρωτηθήκαμε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;». Ρητορική ήταν η ερώτηση. Όλοι ξέρουμε ότι τα  κάθε είδους αφεντικά κυβερνάν. Εξ άλλου και οι εξελίξεις με τη συμφωνία για τα δάνεια και τη χρηματοδότηση, για την συνεχιζόμενη κλοπή του λαού, την πλήρη ομοφωνία ΟΛΩΝ των κομμάτων που υποδέχονται, νόμους, κανόνες, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ δείχνει ξεκάθαρα ότι και εδώ ο Δήμος μας μια μικρογραφία του πολιτικού συστήματος είμαστε!    Απομένει σε όλους εμάς, τους ιθαγενείς εκλεγμένους συμβούλους, στην τοπική διοίκηση να αποφασίσουμε. Με ποιους θα πάμε! Ποιους θα αφήσουμε! Να τσακίσουμε αφεντικά και πολιτικές που τους θρέφουν. Να σταθούμε στο πλευρό των συμπατριωτών μας!  Να καταλάβει και ο οποιοσδήποτε πολίτης της περιοχής ότι χωρίς αφεντικά και ο βωξίτης μπορεί να εξορύσσεται και να κατεβαίνει στην Ιτέα και να γίνεται αλουμίνα και αλουμίνιο. Με μια  άλλη δε πολιτική να είμαστε αφεντάδες στον τόπο μας, με εργασία για όλους, με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια. Ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ   και όχι ως σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Άμφισσα 25/6/2015

6 σχόλια:

  1. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ26 Ιουνίου 2015 στις 6:07 μ.μ.

    Ερωτηματολόγιον;...Προς τους σχολιαστές της επιστολής μας. Καλά αυτά καταλάβατε από το παρών που δηλώσαμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση; Η αντικειμενικότητα στην είδηση έχει να κάνει και με την δημοσίευση ή έστω αναφορά γιατί, για ποιο λόγο, ποια αιτία, ποια λογική, μας έδωσαν την αφορμή να πάρουμε αυτή τη θέση…. Και σε αυτά τοποθετηθήκαμε μέσα στο Δ. Σ. επώνυμα με το θάρρος της γνώμης μας και της πολιτικής μας. Αν σας ενοχλεί που εμείς, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συνεχίζουμε να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα του εξανδραποδισμού των εργαζόμενων του μεταλλείου και όλης της περιοχής είναι μάλλον πρόβλημα δικό σας όπως και όλα όσα υπαινίσσεστε!
    Τώρα γιατί εγώ, προσωπικά, θεωρώ ότι άλλα σας πείραξαν στην επιστολή μας, είναι ένα ζήτημα που μάλλον σύντομα θα απαντηθεί!!!
    Ψάξτε και λιγάκι να δείτε ποιοι αλλοίωσαν το σχεδόν ομόφωνο (πλην Λ. Σ.) ψήφισμα για αυτά που λέτε, ή ποιες σκοπιμότητες δεν άφησαν να διαφανεί η πλήρης συμφωνία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ είναι μάλλον ζήτημα, δική σας διερεύνησης! Εμείς το έχουμε λυμένο!!!
    (Θα σας παρακαλέσω να αναρτήσετε το σχόλιο, μιας και όσα υπαινικτικά αναφέρατε είναι άκρως προσβλητικά για την παράταξη μας)
    Άμφισσα 26/6/2015 Ιωσηφίδης Γιώργος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστή η γνώμη σας.
      Όμως, δεν διεκδικείτε το Αλάθητο για τις πράξεις σας και τις ενέργειές σας. Συνεπώς θα πρέπει να ''ανεχθείτε'' και την διαφορετική άποψη για αυτά τα οποία εσείς πράττετε, αλλά αφορούν και επιρρεάζουν μια ολόκληρη κοινωνία.
      Και με ότι δεν συμφωνείτε, δεν σημαίνει ότι είναι ''άκρως προσβλητικά'' για την παράταξή σας. Στο άρθρο μας απλά περιγράφονται τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δεδομένα. Περιγράφονται. Δεν υπονοούνται.
      Τα περί Συγκυβερνήσεων, δεν μας αφορούν.
      Εκτιμούμε την άμεση αντίδρασή σας και ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.

      Διαγραφή
  2. Σου στέλνω δύο αποφθέγματα του Επίκουρου, του πρώτου ίσως υλιστή φιλόσοφου.
    ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΘΗΚΕ, ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΣΥΜΠΑΣΧΟΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΧΙ ΘΡΗΝΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην θεωρητική. Στην ανταλλαγή απόψεων με επιχειρηματολογία. Συμφωνούμε μαζί σας.
      Ευχαριστούμε για την λεπτότητα του σχολίου σας.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.27 Ιουνίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕΣ Κε ΚΟΥΤΡΟΛΙΚΟ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΤΕ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΑΥΤΟ;ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΛΑΘΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΛΗΣΕ ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΤΙ. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Εν φιλολόγω συζητήσει πλείον ήνυσεν ο ηττηθείς καθ' ό προσέμαθεν'' (Επίκουρου Προσφωνήσεις αρ. 74 εκδόσεις Θύραθεν).
    Είναι θέμα ερμηνείας και αντιλήψεως. Όμως
    Μάλλον δεν καταλάβατε ότι δεν ασχολούμαστε με την δημοσιογραφία.
    Μάλλον δεν γνωρίζεται το τι μας έχει διδάξει ο Επίκουρος.
    Ούτε βεβαίως το πως ένας ...αριστερός (όπως μας αποκαλείτε), σχολιάζει ανακοινώσεις της αριστεράς.
    Εάν παρακολουθείτε το blog, το οποίο ΔΕΝ επικαλείται τον Επίκουρο και μάλιστα λάθρα, τότε θα γνωρίζεται ότι οι σχολιασμοί μας σε πάσης φύσεως Ανακοινώσεις είναι συχνότατοι. Για έναν και μοναδικό λόγο : Πάντα τις διαβάζουμε (δεν τις αναμεταδίδουμε απλά). Και διατηρούμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη. Και για τα κόμματα και για τις παρατάξεις και για τα δημόσια φυσικά πρόσωπα.
    Συμφωνούμε όμως μαζί σας. ''Που μυαλό...'' (γενικώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή