Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ. ΔΙΠΛΑ...


Καλά κρυμμένο διαμάντι

   Λίγο πιο πέρα από την εκκλησία του Αγίου Μηνά στα Γενημάκια, εκεί όπου τελειώνει κι ο μικρός οικισμός με τα παραθεριστικά σπίτια, υπάρχει μια όμορφη παραλία, ιδανική για ήσυχες καλοκαιρινές ολιγόωρες αποδράσεις.  
Για όσους την ήξεραν, ήταν ένας τόπος γαλήνιος, λίγο απομονωμένος αλλά προσβάσιμος και γενικά μια παραλία ιδανική για μια απολαυστική επαφή των ανθρώπων με την θάλασσα.  Ειδικά των οικογενειών.
  Τώρα αυτό έχει αλλάξει.  Τώρα έχει γίνει μια όμορφη και περιποιημένη παραλία, όπου ο επισκέπτης ή ο κολυμβητής, έχει την δυνατότητα να απολαύσει τον καφέ του, το αναψυκτικό ή το ποτό του, συνοδευόμενο από ένα μικρό έδεσμα. 

Και όλα αυτά γιατί : 
Ένας νέος άνθρωπος, θέλησε να αφιερώσει την ενέργεια και την επιχειρηματικότητά του, σε εκείνο το σημείο, ''αλλάζοντας'' λίγο, την ιδέα την οποία έχουμε για εκείνην την παραλία. Έστησε λοιπόν μια Καντίνα.  Νόμιμη. 
Και την ονόμασε '' Ο Άγιος''!...
   Κι αυτό ''εκυκλοφόρησε'' στην περιοχή μας.  Με αποτέλεσμα παρέες ανθρώπων και οικογένειες από την Δεσφίνα και την Ιτέα, να έχουν αρχίσει να επισκέπτονται την όμορφη αυτή παραλία.


Απόλαυση η παγωμένη μπύρα εκεί, με τα πόδια μέσα στην θάλασσα.  Ειδικά την ώρα της δύσεως του ηλίου, όταν ''γέρνει'' στην απέναντι πλευρά του κόλπου, πίσω από τα βουνά του Γαλαξειδίου. Παρ' ολίγον θεϊκή.  ''Άγια''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου