Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Cine Itea : ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ...



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Ξεκινάμε!!!

Θερινό σινεμά: «cineitea»
Παρασκευή 26/6/2015 στις 9.30μμ
Στη μαρίνα Ιτέας
(στο παρκάκι, πίσω από το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου)
Η αργεντίνικη μαύρη κωμωδία «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ»
Του Νταμιάν Σιφρόν
Παραγωγός της ταινίας ο Πέδρο Αλμοδοβάρ
Υποψηφιότητα καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στα Όσκαρ 2015
Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών
Η ταινία που έκανε στην Αργεντινή τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=UI0cgThQy6M

Οι «Ιστορίες για αγρίους» είναι μια σπονδυλωτή ταινία με έξι αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες έχουν κοινό θέμα: την απώλεια ψυχραιμίας και ελέγχου εν ώρα δύσκολων καταστάσεων αλλά και την εκδίκηση. Με άλλα λόγια: τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν φτάνει στα όριά του. Σίγουρα σε κάποια από αυτές θα αναγνωρίσει ο καθένας μας καταστάσεις που έχει ζήσει.

Η ταινία είναι πραγματικά άκρως διασκεδαστική! Και οι έξι ιστορίες είναι εξαιρετικές και μέσα από το κωμικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τις περισσότερες κάνουν ένα σχόλιο όσον αφορά την ανθρώπινη φύση αλλά και την κοινωνία. Είναι πολύ δυνατές ιστορίες και καταφέρνουν, παρά την μικρή τους διάρκεια, να προσκολλήσουν τον θεατή στην οθόνη, γιατί όλες διαθέτουν έξυπνα σεναριακά ευρήματα.

Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθ’ολη τη διάρκεια της ταινίας και δημιουργεί το αίσθημα της αγωνίας για την εξέλιξη της κάθε ιστορίας, σε ένα εξαιρετικό συνδυασμό σάτιρας, σαρωτικού χιούμορ, κωμωδίας και δράματος. Δεν θα αναφέρουμε την υπόθεση της κάθε ιστορίας, γιατί και αυτό είναι ανάμεσα στα στοιχεία απόλαυσης του θεατή: το απροσδόκητο στην εξέλιξη κάθε ιστορίας.

Πρωταγωνιστούν οι σημαντικότεροι Αργεντινοί ηθοποιοί όπως ο Ρικάρντο Νταρίν («Το μυστικό στα μάτια της»), η Μαρία Ονέτο («Η ακέφαλη γυναίκα»), ο Ντάριο Γκραντινέτι («Μίλα της») κ.α.
Την εξαιρετική μουσική υπογράφει ο Γκουστάβο Σανταολάγια βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ («Βαβέλ» και «Το μυστικό του Brokeback Mountain»).

Την επόμενη βδομάδα Σάββατο 4/7/2015 θα προβληθεί η ταινία του συντοπίτη μας Άκη Θεοχαρόπουλου «ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ». Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα οδοιπορικό στον χώρο και την ιστορία της Φωκίδας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άκη Θεοχαρόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου