Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Τους πιάσαμε κορόϊδα!...

    Το εικονιζόμενο εξάγωνο ξύλινο κιόσκι, διαστάσεων 3,00μ Χ 2,50μ, με 5 εσωτερικά παγκάκια και χωρίς τραπέζι, η ελληνική εταιρεία η οποία το κατασκευάζει το πουλά στην τιμή των  4.873 ευρώ (τέσσερεις χιλ. οκτακόσια εβδομήντα τρία ευρώ).  Το βρήκαμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ''eMylonasGroup'', μαζί με άλλων τύπων κιόσκια, των οποίων οι τιμές διαμορφώνονται από 2.835 ευρώ και άνω.
      Διαβάστε τώρα, την απόφαση του αντιδημάρχου κου Ευσταθίου Μαντζώρου, με την οποία αναθέτει
απευθείας σε μια εταιρεία, την προμήθεια ενός εξάγωνου στεγάστρου (κιόσκι), διαστάσεων 4,75μ Χ 3,75μ (αρκετά μεγαλύτερο του εικονιζομένου),  με 3 (τρία) τραπέζια,  6 (εξι) παγκάκια και  1 (μια) πινακίδα με σκεπή.  Όλα αυτά θα αγορασθούν στην τιμή των 189,42 ευρώ!!!...  (εκατόν ογδόντα εννέα ευρώ και 42 λεπτά).  Είναι δυνατόν;






 Για να το λέει ο κος αντιδήμαρχος, έτσι πρέπει να είναι.  Δηλαδή, τους πιάσαμε κορόϊδα....
Ή μήπως όχι;  Εσείς τι λέτε;




3 σχόλια:

  1. Πράγματι τόσο κάνει 189,42 € καθόσον η βιομηχανία είναι κρατική.
    Μπράβο στον Μαντζώρο δεν είδα, παρά μόνο ειρωνεία.
    Φτάνει πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φας και εσυ απ αυτά,φτάνει πια δεν πάει άλλο θα πρέπει να απαγορεύσει η τρόικα να διαχειρίζονται λεφτά οι δήμαρχοι να βρεθεί άλλος τρόπος να γίνονται τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με την απ' ευθείας ανάθεση, να προσθέσουμε ότι, υπάρχει η υπ' αριθ. πρωτ. 138726/2438/9-12-2013 Απόφαση του ΥΠΕΚΑ (ΑΔΑ : ΒΛΓΕ0-ΡΘΟ) την οποίαν δεν γνωρίζαμε και μας την υπέδειξε σήμερα, άγνωστος σχολιαστής μας τον οποίον και ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Με αυτήν την απόφαση, εγκρίνεται η προμήθεια του στεγάστρου, των 6 πάγκοκαθισμάτων, των 3 τραπεζιών και 2 στεγασμένων πινακίδων, έναντι συμβολικού τιμήματος (χωρίς να προσδιορίζεται), από το Ξυλουργικό Εργαστήριο της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας, στην Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας. Έχει δε προηγηθεί αίτημα από την Κοινότητα και το Δασαρχείο Άμφισσας. Συνεπώς, η απόφαση του αντιδημάρχου περί ''απ' ευθείας ανάθεσης'', στερείται επιεικώς, σοβαρότητος. Θα έπρεπε να είναι μια απλή επιστολή προς το Ξυλοργικό Εργαστήριο της Καλαμπάκας, με την οποία θα ζητούσε την υλοποίηση της Υπουργικής απόφασης. Και επίσης στα σχετικά της απόφασης του αντιδημάρχου, δεν μνημονεύεται καν η Υπουργική απόφαση της ''χορηγίας'' του στεγάστρου στην Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας. Λογικά λοιπόν, εμείς και ο καθένας φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την προϊστορία της προμήθειας του στεγάστρου.
    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
    Τώρα, γιατί παράγγειλαν μόνον 1 κιόσκι για το Κάστρο και όχι 5 (για την Ιτέα, την Πολύδροσο, την Κίρρα, την Γραβιά π.χ.), είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δασαρχείου να γνωρίζει (;) το ποιό μέρος έχει ανάγκη στεγάστρου. Ο λόφος των Αγίων Αναργύρων π.χ. στην Ιτέα, δεν έχει τέτοια ανάγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή