Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ : ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!


Όταν η αβάπτιστη ''Νικολέτα'',
με την βοήθεια μιας ''Γεννήτριας'', 
πέρασε ''Tο Κατώφλι'',
κάνoντας ένα ''Travel Express''...

    Επιβεβαιώνοντας όσα προ δυο ημερών γράφαμε, η Κιν/κή Λέσχη Ιτέας μας έδειξε, ότι υπάρχει χώρος για την πολιτιστική ποιότητα στην περιοχή μας.  Ολοκληρώνοντας το διήμερο αφιέρωμα, στις ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας,
είχε προσκαλέσει όπως ήταν ήδη γνωστό και κάποιους από τους βραβευμένους νέους σκηνοθέτες της περισυνής διοργάνωσης.   Έτσι είχαμε μαζί μας, τις νεαρές Σόνια Λίζα Κέντερμαν, Νικολέτα Λεούση και Νατάσσα Ξύδη, σκηνοθέτριες και σεναριογράφους συνάμα στις ταινίες τους και οι οποίες παρακολούθησαν μαζί με τους παρευρισκόμενους φίλους της Λέσχης, τις ταινίες του Σαββάτου.  Μετά το πέρας των προβολών και οι τρείς μαζί, εστάθησαν απέναντι από τους θεατές και μίλησαν για τις ταινίες τους, για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να τις δημιουργήσουν, για τους προβληματισμούς τους επάνω στον ελληνικό κινηματογράφο και βεβαίως για τα μελλοντικά σχέδιά τους.  Δέχτηκαν δε και ερωτήσεις και η συζήτηση η οποία ακολούθησε, αποτέλεσε την πιστοποίηση της ποιοτικής προσπάθειας της Λέσχης μας, με τρείς όμορφες κοπέλλες, τρείς ''προσγειωμένες'' καλλιτέχνιδες-δημιουργούς δεσποινίδες, να εκπέμπουν έναν ήρεμο και με προσεγμένο λόγο προβληματισμό, για την απρόβλεπτη μα υπαρκτή καθημερινότητά μας.  Και αυτό να το μετουσιώνουν και να το μεταφράζουν σε ομιλούσα και κινούμενη εικόνα, η κάθε μιά με τον δικό της τρόπο, με την δική της ματιά και αντίληψη.

Η Σόνια Λίζα Κέντερμαν (αριστερά) με το γεμάτο με πέτρα τοπίο και την απέριττα πέτρινη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών της, στην ταινία ''Νικολέτα''.
Η Νικολέτα Λεούση (μέσον)  με την ''μαγκιά'' να περάσει στον θεατή τον προβληματισμό και την φιλοσοφία του πρωταγωνιστή της, με γυρίσματα μόνον σε ένα δωμάτιο, με την ταινία ''Γεννήτρια''.
Και η Νατάσσα Ξύδη (δεξιά), με τα γρήγορα και δυνατά γυρίσματα και την δεξιοτεχνική εισαγωγή στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης, αντιμετωπίζοντάς την από ανάγκη, μα και ανθρώπινα, με την ταινία ''Travel Express''.
Η διαπίστωσή μας ήταν, ότι εκεί μέσα στην αίθουσα στο ''Κυριακοπούλειο'', υπήρχε πολύ ταλέντο. Πολύ σεμνό, μετρημένο και ''άγουρο'' ταλέντο!



Τρείς πανέμορφες και βραβευμένες ταινίες, δημιουργημένες από τρείς νεαρές γυναίκες, τις οποίες ευελπιστούμε να τις θαυμάσουμε και ως καταξιωμένες σκηνοθέτριες σε ταινίες μεγάλου μήκους.  Και γιατί όχι.  Το αξίζουν και το έδειξαν.
Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα σε αυτές και τα δυναμικώτερα στην αγαπημένη μας Λέσχη.  Και είθε η προσφορά της να είναι προς τέρψη, ακόμη περισσοτέρων μελών και φίλων της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου