Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ''ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΙΤΕΑΣ''...




Γενέθλια!...

   Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την εμφάνιση στο διαδίκτυο, του epikourositeas.blogspot.gr.  Ένας δύσκολος χρόνος γεμάτος γεγονότα, τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος, γεμάτος προβλήματα, πληγές και πικρίες μα πάνω απ' όλα γεμάτος με απογοητεύσεις και θλίψη για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στην πατρίδα μας, στην Φωκίδα και σε όλους εμάς.

Blogger λοιπόν, ηλικίας ενός έτους.

   
Υπήρξαν προβλήματα, ειδικά στην αρχή.  Εκτός από τα τεχνικά και αυτό της ανάγκης για αφιέρωση αρκετού χρόνου εμπρός από την μικρή οθόνη, υπήρξαν και τα ''προβλήματα'' της αποδοχής.  Οι παραινέσεις, οι συμβουλές, οι ενθαρρύνσεις και οι επιδοκιμασίες οι οποίες έφθαναν μέσω των μηνυμάτων, ήσαν περισσότερες από τις αποδοκιμασίες, τις κομματικές τοποθετήσεις και τα υβριστικά σχόλια κατά πάντων.  Αρθρογράφου και αναφερομένων στα άρθρα.  Μέχρι και ...διδασκαλικές οδηγίες δεχθήκαμε για τον τρόπο γραφής και για την θεματολογία μας!

    Πιστεύουμε, ότι το μεγαλύτερο αίσθημα-ανάγκη, το οποίο έγινε απαραίτητο και ισάξιο με το οξυγόνο του, από την οντότητα ''άνθρωπος'' εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, είναι το αίσθημα της ελευθερίας, το οποίο αρκετές φορές, ξεπερνά και την ανάγκη της ίδιας του της επιβίωσης.  Και αυτό το ''κεκτημένο'', δεν υπήρχε περίπτωση να το ''εντάξουμε'' κάπου, με αφορμή την λειτουργία του blog. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία της σκέψης.        
    Προσπαθήσαμε λοιπόν, μέσω του blog, να έχουμε την δική μας άποψη και να διατυπώνουμε την δική μας ιδέα και θέση, θεωρώντας ότι ο λόγος ύπαρξης του blog είναι, ότι εμείς έχουμε κάτι να ειπούμε, κάτι να υποδείξουμε, κάτι να κρίνουμε επαινώντας ή αμφισβητώντας, κάτι τέλος πάντων το οποίο θα είναι αποκλειστικά και μόνον δικό μας.  Τόσον για την Πολιτική, όσον και για όλες τις εκφάνσεις του Πολιτισμού, στην περιοχή μας.
    Για αυτό και δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με ανα-μετάδοση ειδήσεων, ειδικά παγκοσμίου και δευτερευόντως πανελληνίου ενδιαφέροντος. Εξ άλλου δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δεν είμαστε και πρακτορείο μεταφοράς ειδήσεων.  Πολλώ μάλλον, κομματικών ειδήσεων και απόψεων.
   Νοιώσαμε την ανάγκη να ασχοληθούμε με τον τόπο μας, με την Ιτέα κατ' αρχάς και με την αγαπημένη μας Φωκίδα κατά δεύτερον λόγο.  Διατυπώσαμε την γνώμη μας και θελήσαμε κατά την άποψή μας, να καταδείξουμε τους λόγους της υστέρησής μας ως κοινωνία, παρ' ότι ο τόπος μας είναι ευλογημένος.  Επίσης νοιώσαμε την ανάγκη να αντισταθούμε στην με οποιονδήποτε τρόπο ''άλωση'' της πατρίδας μας και της περιοχής μας, ακόμη δε και στην επιχειρούμενη μεθόδευση των ''ολίγων'', για την απαξίωση γης και ανθρώπων αυτές τις δύσκολες ώρες, με σκοπό την διατήρηση ''καθεστώτων'' ανέλεγχτων και ανέγγιχτων.   Και αυτό γινόταν και γίνεται μόνον μέσω της αρθρογραφίας μας.
    Γιατί θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός, από ανάγκη ''γέννησε'' την ευνομία και την ισονομία και όπως έλεγε και ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκουρος, αναφερόμενος στην λειτουργία και την αποδοχή των νόμων σε μια αστική δημοκρατία, το ζητούμενο ήταν :  ''αυτό το οποίο συμφώνησαν μεταξύ τους οι άνθρωποι για το μη βλάπτειν και το μη βλάπτεσθαι''.

Και μέσα από το blog, θα ελπίζουμε και θα εργαζόμαστε για καλύτερες ημέρες.  Για εμάς και για την Πατρίδα μας.

7 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΣΤΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι πολλά χρόνια να μείνεις και να περνάμε καλά στην Blogoσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

    ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιά τον πρώτο φίλο...
    Μήν είσαι σίγουρος γι`αυτό.
    Ο Επίκουρος όταν είναι να μπεί στή θάλασσα και αυτό μόνον τον Αύγουστο
    ο χρόνος παγώνει.Κάθε βήμα του πρός αυτή είναι μια αιωνιότητα.
    Αν ακολουθήσει τήν ίδια τακτική και εδώ θα τα εκατονταχιλιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά!! Τελικά τον Μάρτη συνέβησαν πολλά σημαντικά γεγονότα στην ζωή σου, να είσαι γερός και το blog να τα εκατοστήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά !!
    Η ψυχή σου , αναμμένο κερί κάθε μέρα , για την πατρίδα της καρδιάς σου την Ιτιά και για την Ελλάδα .
    Ο προπάππος σου ο Επίκουρος , έλεγε " Δεν είναι δυνατόν να ζει κανείς ευχάριστα αν δε ζει φρόνιμα , δίκαια και ηθικά , όπως και δεν μπορεί να ζει φρόνιμα , δίκαια και ηθικά αν δε ζει ευχάριστα "(Επίκουρος, Κύριαι,Δόξαι, εδ.5).
    Σ΄αυτούς τους καιρούς που ζούμε , με τις αληθινές τραγωδίες , αγωνίζεσαι για την ακεραιότητα , τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο . Με την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης , με το να είσαι παρών , να σημαίνεις, να επισημαίνεις και να αγρυπνάς .
    Σου εύχομαι ολόψυχα , να είσαι καλά και να συνεχίσεις τον ''Επικούρειο'' δρόμο σου.

    Αντίδωρο καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή