Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ...


Ώρα 18:06'
Επίκεντρο στην ''Τρύπορη''
Μέγεθος 2,3 R 

   Δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους!  Δεν λέει να σταματήσει αυτή, η πάνω από 10 ημέρες ''ανατριχιαστική'' συντροφιά μας!  Δεν λέει να μας εγκαταλείψει αυτή η έντονη αίσθηση της μικρότητάς μας, απέναντι σε θεόρατες γήϊνες δυνάμεις.
Σεισμοί (ευτυχώς μικρών εντάσεων και διάρκειας), βουητά και ''φτερουγίσματα'' τόσον του εδάφους όσον και των καρδιών μας, είναι οι μόνιμοι συνοδοί (;) της καθημερινότητάς μας, εδώ και 10 ημέρες.
Πάλιν τώρα ένας μικρός σεισμός, με την έντονη βοή του να ακούγεται ωσάν ''ξεφόρτωμα'' ογκολίθων από ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, σταμάτησε τις δραστηριότητές μας, ευτυχώς για ένα δευτερόλεπτο και να μονολογούμε όλοι μας για πολλοστή φορά, ''πάει πέρασε, αυτό ήταν μόνο''
   Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τοπικό φαινόμενο των μικρο-σεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας, έχει απασχολήσει και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Υπήρξαν δε επισκέψεις ειδικών επιστημόνων και ελεγκτών στην Ιτέα, στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τις ενδείξεις του φαινομένου, μιας και ανάλογοι μετρητές δεν έχουν εγκατασταθεί εδώ, παρά μόνον στην περιοχή της Δεσφίνας.  Έμειναν δε σε ξενοδοχείο της πόλεως για 2 ημέρες.  Το τι ''έννοιωσαν'' και το τι κατέγραψαν, δεν το γνωρίζουμε.
Το σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο, δεν έχει σιγήσει ακόμη.  Και τώρα μόλις, μας το έδειξε.  Όπως και το πρωΐ, όπως εχθές το βράδυ και το απόγευμα, όπως και προχθές το πρωΐ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου