Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ




Η εκπληκτική μοναδικότητα της Φωκίδας!

    Πήραμε τις ευχές από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρτοτινών.  
   Όμως αυτό το οποίο αντικρίζουμε, δεν είναι ευχές.  Δεν είναι μια τυπική υπενθύμιση παρουσίας και επικοινωνίας λόγω των ημερών, ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους.  Δεν είναι αυτό το οποίο αποκαλούμε ''Δημόσιες Σχέσεις''.
   Η μοναδικότητα, η εκπληκτική μοναδικότητα της ορεινής Φωκίδας, ήλθε κι άγγιξε μέσα από αυτήν την εικόνα, την συγκίνηση μαζί με τα αισθήματα του σεβασμού και της αγάπης μας, για ετούτον εδώ τον τόπο.  Τον τόπο μας, την Φωκίδα μας.
   Με την υποχρέωση του χιονιού όπως κάθε χρόνο τέτοιαν εποχή, να συναντάται με τα κεραμίδια, τους δρόμους, τις αυλές και τα έλατα της Αρτοτίνας και να στερεί τις καταπράσινες πλαγιές των Βαρδουσίων απ' τα ζωντανά και τους περπατητές, μ' ένα χωριό να ''χουχουλιάζεται'' κάτω απ' τα λευκά, προσδοκώντας τις ''γιορτάδες'' και μ' έναν ολιγόλογο πληθυσμό, να ''απολαμβάνει'' υπομένοντας αγόγγυστα την μοναξιά του, εκεί στην Βόρειο-δυτική γωνιά της Φωκίδας, εκεί στην μάνα των ηρώων, την Αρτοτίνα, εκεί όπου η ομορφιά γίνεται αντιληπτή πρώτα με την καρδιά και μετά με τα μάτια, εκεί λοιπόν είναι η πατρίδα μας, εκεί είναι η δική μας Ελλάδα.  Η Αρτοτίνα...
Δεκέμβριος 2013. 
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας.  epikourositeas.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου