Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!...


Λύθηκε το θέμα της καλής σίτισης 
των αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Δελφών!

   Με απόφαση του αντιδημάρχου κου Ευσταθίου Μαντζώρου, λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα το μείζον και δυσεπίλυτο πρόβλημα του Δήμου μας, για την σωστή και επιστημονικά ελεγχόμενη διατροφή των αδέσποτων σκύλων, των περιφερομένων στην επικράτεια του Δήμου Δελφών.  Ήδη σύμφωνα με ανασφαλείς ακόμη πληροφορίες μας, το γεγονός έχει χαιρετισθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα της προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων συμπολιτών μας, ευελπιστώντας ότι μετά από αυτό, θα έλθει επιτέλους και η σειρά των ανήμπορων συνανθρώπων μας να δεχθούν την βοήθεια του Δήμου μας, για την σίτισή τους, την υγειονομική περίθαλψή τους και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος...
   Σίγουρα ο Δήμος Δελφών έχει αναλάβει ένα πρόσθετο βάρος, αυτό της συγκέντρωσης και συντήρησης των αδέσποτων σκύλων από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.  Σίγουρα υπάρχει και κόστος για αυτό.  Πρωτίστως όμως ο Δήμος έχει υποχρέωση απέναντι στους Δημότες του και μάλιστα σε αυτούς οι οποίοι τώρα λόγω της οικονομικής κρίσεως, στερούνται των ουσιωδών κοινωνικών αγαθών:  Του νερού, της τροφής, της περίθαλψης και της στέγασης.  Και πιστεύουμε ότι, πρώτα θα έπρεπε να εξασφαλιστούν τα ελάχιστα για αυτούς τους ανθρώπους και κατόπιν να ''ξοδευτούν'' χρήματα για την περίθαλψη των αδέσποτων σκύλων.  Τουλάχιστον, όχι τόσο κραυγαλέα, με τις απ' ευθείας αναθέσεις προμήθειας ζωοτροφών και μάλιστα παραμονές εορτών.
Γνωρίζουμε ότι οι Φιλοζωϊκοί Σύλλογοι, οι δραστηριοποιούμενοι στην περιοχή μας, παράγουν μοναδικό έργο για όλα τα ζώα, αδέσποτα και μη και ότι χρόνιο αίτημά τους είναι η συνδρομή του Δήμου στην προσπάθειά τους για την προστασία των ζώων.  Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτοί οι Σύλλογοι, είναι γνώστες της αγοράς των ζωοτροφών πανελλαδικά, των προσφορών και των δωρεών οι οποίες είναι δυνατόν να γίνουν, γνωρίζουν ενδεχόμενους χορηγούς και όλη την σχετική ισχύουσα νομοθεσία γύρω από τα αδέσποτα ζώα.  Πιστεύουμε δηλαδή, ότι η συνεργασία του Δήμου μαζί τους, όχι μόνον είναι επιβεβλημένη, αλλά και θα βοηθούσε για τις λύσεις του προβλήματος.  Και όχι οι απ' ευθείας αναθέσεις.  Αυτές μόνον εντυπώσεις δημιουργούν.

*********************************************************

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου