Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ενα ΔΡΑΜΑ, ένας Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ και μιά ΠΡΕΣΒΕΙΑ!


Συμβαίνει τώρα!

   Προ ολίγων λεπτών της ώρας και σε συνέχεια μιας ''φιλικής'' συνομιλίας στο ''facebook'', προέκυψε η παρακάτω ανατριχιαστική είδηση, δείγμα των επαίσχυντων καιρών τους οποίους ζούμε και η οποία είδηση περιγράφει, το τι συμβαίνει εδώ εμπρός μας, εδώ δίπλα μας, εδώ μαζί μας.  Η έννοια ''κρίση'', έχει χάσει κάθε νόημα και ευχής έργον είναι το ότι, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, υπάρχουν ακόμη και κυριαρχούν των αισθημάτων διαβίωσης και επιβίωσης πολλών συνδημοτών μας.
   Περιγράφεται η κατάσταση κάποιας οικογένειας αλλοδαπών εδώ στην Ιτέα και το πώς έχει αντιδράσει η Ισπανική Πρεσβεία και η Δ.Ε. Ιτέας.
   Για λόγους αυτονόητους, ζητήθηκε η συναίνεση του συμπολίτη μας για την δημοσιοποίηση του θέματος ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε το γεγονός, όπως μας το περιγράφει παρακάτω.  Αποσκοπούμε με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουμε ότι τα δράματα δεν είναι στις ειδήσεις των οκτώ και μακρυά από εμάς και ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, δεν έχουν ιθαγένεια.
Να υπενθυμήσουμε ότι προ ολίγων ωρών στο Ξενοδοχείο ''Ναυσικά'', πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να επανασυνδεθούν κομμένες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος από σπίτια συνδημοτών μας!... Αυτό ζούμε σήμερα, εδώ, στην πατρίδα μας, παραμονές του νέου έτους!
Συγχαρητήρια αξίζουν εκτός από τον φίλο μας και στην Ισπανική Πρεσβεία για την άμεση αντίδρασή της και βεβαίως στην Δημοτική Ενότητα Ιτέας για την αντιμετώπιση του θέματος.

**************************************** 

Δεν είναι επειδή βρισκόμαστε εν όψη Χριστουγέννων και με άγγιξε τόσο πολύ το ότι μπροστά στο κατάστημα μου είχε εγκατασταθεί ένα όχημα ( μια κλούβα λευκή μάρκας fiat ) και μέσα ζούσε μια οικογένεια με 3 ανήλικα παιδιά !!

Η μητέρα τους είχε φύγει ? πάντως τα ανήλικα τα κουβαλάει ο ισπανικής καταγωγής πατέρας τους ,ο οποίος είναι συνταξιούχος από το στρατό της Γαλλίας …
Ο πιο μικρός της οικογένειας είναι ένα εφτάχρονο αγοράκι .
Πάντα χαρούμενος και έχει ανάγκη από αγκαλιές και παιχνίδια
Αντίθετα η μεγάλη από τις δυο κόρες του δεν έχει καν χαμόγελα ..προφανώς μπορεί και καταλαβαίνει τι κατάσταση που .βιώνουν 

Όταν αντιλήφθηκα το τι συμβαίνει τους ανάλαβα με τα φαγητά τους και τη θέρμανση δίνοντας τους ρεύμα με καλώδιο από το ..... και ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ .

Αποφάσισα να γνωρίσω από κοντά τον πατέρα τους και τους κάλεσα να τους κεράσω κρέπες και μια μπύρα για τον πατέρα ..Οι πληροφορίες που μάζεψα με ώθησαν να επικοινωνήσω με την πρεσβεία της Ισπανίας .τους ρώτησα αν συνεχίσω να τους τροφοδοτώ τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα που θα έπαιρνε τη σύνταξη του ο πατέρας. Με πήραν τηλέφωνο την ίδια μέρα και μου είπαν ότι αδυνατούν μια τέτοια υπόσχεση διότι η σύνταξη του δεν έχει σχέση με την Ισπανία αλλά με τη Γαλλία.

Την επόμενη ημέρα δέχτηκα ξανά τηλεφώνημα από την πρεσβεία της Ισπανίας και μου είπαν ότι ανέλαβε η πρόνοια προσωρινά τη διαμονή τους στο hotel kalafatis και ο δήμος σε συνεργασία με την υπηρεσία « βοήθεια στο σπίτι» έχουν αναλάβει το φαγητό τους 

Μακάρι να πάνε όλα καλά

1 σχόλιο:

  1. απο δω και στο εξης τετοια φαινομενα θα ειναι συχνα και με αλλοδαπους και με ελληνες,
    Κατα τα αλλα καποιοι ψηφιζουν...προυπολογισμους και χειροκροτουν !!!!

    Αρμαγεδδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή