Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

''Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ...ΧΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ''.


Η Συνάντηση της Κυριακής
Η συνάντηση της Αλληλεγγύης

    Αυτό το οποίο έχει προγραμματισθεί για αύριο το απόγευμα στην Ιτέα, πέραν του ότι είναι κάτι όμορφο, ενδεχομένως να είναι και ιστορικό.  Αναφερόμαστε στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ''Ναυσικά Palace'', σκοπός της οποίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για πληρωμή πρωτίστως, λογαριασμών ΔΕΗ κάποιων οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της Δ.Ε. Ιτέας.

   Αυτές τις ημέρες και σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και της αλληλεγγύης των ανθρώπων, πραγματοποιούνται στην πόλη μας, πλήθος κοινωνικών δραστηριοτήτων, των οποίων το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό :  Να βοηθηθούν άνθρωποι και οικογένειες τους οποίους, η σημερινή οικονομική κρίση, έχει φέρει σε αδιέξοδη και δυσεπίλυτη κατάσταση.  Από συνεστιάσεις και αγώνες, μέχρι και συναυλίες.  Κορυφαία ενέργεια δε όλων, είναι η διαρκής λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Σε όλες αυτές τις ενέργειες συμμετέχουν, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, Σύλλογοι, Φορείς, Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.  Και η πόλη μας, είναι σε θέση να υπερηφανεύεται για την πολύπλευρη όσο και σεμνή προσφορά των κατοίκων της προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας.
   Η συγκεκριμένη όμως εκδήλωση έχει την εξής ιδιομορφία :  Η ιδέα, η πρωτοβουλία και η ενεργή πραγματοποίησή της, οφείλεται σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο: την κυρία Γιούλα Στοφόρου.  Την άποψή της ενστερνίστηκαν Σύλλογοι, Φορείς και ιδιώτες, τις οδηγίες και τον σχεδιασμό της, τον ακολούθησαν όλοι και έγινε από όλους αποδεκτό ότι η συγκεκριμένη δράση δεν θα είναι έργο κάποιων, αλλά του συνόλου της τοπικής Κοινωνίας.  Έχει δε με πεντακάθαρο τρόπο διασαφηνιστεί ότι, η όλη δράση, δεν έχει καμμιά σχέση με πολιτικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές απόψεις οι οποίες και έχουν παραμερισθεί για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού.  Επίσης ότι η συμμετοχή σε αυτήν την ''ανθρώπινη'' πρωτοβουλία, δεν έχει σχέση με την ποσοτική ή την ποιοτική δυνατότητα κάποιων και ότι δεν εξαιρείται κανείς από αυτήν.  Δηλαδή είναι μιά κοινή προσπάθεια ολόκληρης και σύσωμης της Τοπικής Κοινωνίας.  Τίποτε άλλο!  Και όποιος σκέφτεται διαφορετικά, ή υποθέτει διαφορετικότερα, δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα!
   Για αυτό και αναφέραμε στην αρχή, ότι ενδεχομένως αυτή η δράση να είναι και ιστορική.  Το σίγουρο είναι ότι από αυτήν την διαδικασία, κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βοηθηθούν, η δε Τοπική μας Κοινωνία, θα ενισχύσει τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της.  Και αυτό είναι τεράστιο κέρδος.

Όλοι μας λοιπόν, έστω και για ένα λεπτό της ώρας, πρέπει να περάσουμε από εκεί, προσφέροντας το υστέρημα της αλληλεγγύης μας, ανώνυμα και διακριτικά.

Κυριακή απόγευμα 22-12-2013, από τις 18:00' και για μερικές ώρες, στο Ξενοδοχείο ''Ναυσικά Palace'' στην Ιτέα.  ΟΛΟΙ ΜΑΣ !...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου