Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!...

(Μνημείο Αράπιτσας-Νάουσα)
Από τα αγίνωτα!...

    Είναι γνωστή η θέση του μεγιστάνα Τζώρτζ Σόρος για το εθνικό μας θέμα της Μακεδονίας.  Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες του, για τις πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων Σκοπιανών ανά την υφήλιο, με θέμα και σκοπό την καπήλευση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.  Ο καιροσκοπισμός του έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση κατά καιρούς, τεράστιες οικονομικές δυνάμεις (όπως αυτήν της Βρετανίας προσφάτως) και η οσμή του χρήματος, είναι το μοναδικό του κριτήριο και χάρισμα ταυτόχρονα, για όλες του τις δραστηριότητες.
   Το γελοίον της υποθέσεως με την προσφορά του ανθέλληνα  προς τα παιδιά της Νάουσας, είναι, ότι ο μεν Δήμαρχος το συζητάει και κατά πάσα πιθανότητα θα το αποδεχθεί, ενώ η ''εθνικά υπερήφανη'' Κυβέρνησή μας, δεν έχει  ούτε άποψη, ούτε λόγο, ούτε βεβαίως και λύση.
   Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι, κάτω από το ύψωμα της Νάουσας, ανατολικά και σε μικρή απόσταση, βρίσκεται ο χώρος όπου και η Σχολή του Αριστοτέλη.  Εκεί ήταν η αρχαία Μακεδονική πόλη Μίεζα, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση και σε απόσταση περίπου 7 (επτά) χιλιομέτρων από την Νάουσα, βρίσκεται και ακμάζει σήμερα η Κοινότητα Κοπανός. Στα περίχωρα του Κοπανού, έχουν αποκαλυφθεί οι μοναδικοί σε παραστάσεις Μακεδονικοί τάφοι του Κίνχ (προς τιμήν του Δανού αρχαιολόγου ο οποίος απεκάλυψε τον έναν τάφο) και των Ανθεμίων.
Μέσα στον πληθυσμό της Κοινότητας υπάρχει και το στοιχείο της Σλαβικής μειονότητας, περισσότερο όμως με την χρήση της γλώσσας παρά με την επιθυμία της ''απόσχισης'' της περιοχής από την Ελλάδα.  Πιέζονται όμως πάρα πολύ από την συνεχή προπαγάνδα των Σκοπίων και οι ''επισκέψεις'' από τους χρηματοδοτούμενους  εθνικιστές, τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν προ 15 ετίας, ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας του Κοπανού, προσπάθησε να αλλάξει το όνομα από Κοπανό σε Μίεζα, του έκαψαν νύχτα το αυτοκίνητο και το χωράφι, ενώ οι απειλές για την ζωή του, ήταν καθημερινές!...  Θεωρούν ότι η εκεί τοποθεσία είναι το δικό τους Κοπάνοβο (νεκροταφείο) και δεν είναι ελληνικό!...
Μόλις 7 χιλιόμετρα από την Νάουσα...

*********************************************************************************


Ο Τζορτζ Σόρος τους προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο αλλά στη Νάουσα δεν το θέλουν

12.12.2013 
Ο Τζορτζ Σόρος τους προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο αλλά στη Νάουσα δεν το θέλουνΤο Ιδρυμα του μεγιστάνα Τζόρτζ Σόρος προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο για θέρμανση στα σχολεία της Νάουσας αλλά τα μέλη της γενικής συνέλευσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφάσισαν να το απορρίψουν. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, τόνισε ότι η δωρεά του ιδρύματος έγινε χωρίς να ζητηθεί κανένα αντάλλαγμα.













Στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφασίστηκε να μην γίνει δεκτή η δωρεά, παρά τον κίνδυνο να παγώσουν ξανά οι μαθητές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι είναι ευθύνη του κράτους η συντήρηση των σχολείων, αλλά και οι υποψίες για κίνηση με υστεροβουλία όπως λένε.
«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την 'ευεργεσία' ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων, Μανώλης Γαλίτης στην «Μακεδονία».
Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση των συλλόγων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθεί το πετρέλαιο και να διανεμηθεί στα σχολεία.


(πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου