Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΕΙ ...ΧΤΥΠΟΥΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!


Μια εξαιρετική βραδιά.

    Χαμόγελα, ευχές, εναγκαλισμοί κι ένα πανέμορφο και ζεστό περιβάλλον.  Κυριακή απόγευμα, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ''Ναυσικά Palace'', εκεί όπου ...χτυπούσε η καρδιά μας για τον συνάνθρωπο.  Δεν άργησε η μεγάλη αίθουσα να γεμίσει από ανθρώπους, των οποίων η προσφορά θα βοηθούσε την υλοποίηση ενός σκοπού.  Αυτού, της συμπαράστασης σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά συνανθρώπους μας.
   Για την όλη οργάνωση όπως είχαμε προ ημερών δημοσιεύσει, είχαν κινητοποιηθεί πλήθος Συλλόγων της περιοχής μας, οι ενορίες των ιερών Ναών, Φορείς και ιδιώτες, στηρίζοντας την ιδέα και πρωτοβουλία της κας Γιούλας Στοφόρου, προκειμένου να μην υπάρξει σπίτι στην περιοχή, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αυτές τις δύσκολες μα και εορταστικές ημέρες.

    Αθρόα η συμμετοχή των ανθρώπων στην εκδήλωση, αν και κατά την γνώμη μας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτοικος της Ιτέας και της Κίρρας, ο οποίος να μην περάσει από εκεί, έστω και για ένα λεπτό της ώρας, βοηθώντας έστω και φραστικά εάν αδυνατούσε να συνεισφέρει τα 5 ευρώ της συμμετοχής.  Από τους 9-10 χιλιάδες των κατοίκων, έπρεπε τουλάχιστον το 1/10 αυτών να δείξει ότι νοιάζεται για την αδυναμία των συνανθρώπων του, ότι το απασχολεί η χειμωνιάτικη περιπέτεια του γείτονά του και ότι αισθάνεται ότι η αλληλεγγύη, είναι χαρακτηριστικό των πολιτισμένων κοινωνιών.
Επίσης ότι σε τέτοιες και τόσο δύσκολες για όλους μας καταστάσεις, είναι έγκλημα και όχι απλά ανοησία, η συμμετοχή μας ή όχι σε πράξεις αλληλεγγύης, να έχει ώς κριτήριο τον διαχωρισμός των ανθρώπων ανάλογα με τις ιδεολογικές, θρησκευτικές, πολιτικές και χρωματικές αντιλήψεις του καθενός!

   Η εκδήλωση όμως έγινε.  Και πέτυχε!  Και ένα μεγάλο μέρος του στόχου των διοργανωτών, φανταζόμαστε ότι καλύφθηκε.  Και πρέπει να τονισθεί ότι η συμμετοχή του ΚΑΠΗ και των Φιλανθρωπικών Συλλόγων, ήταν συγκινητική.  Μέχρι και το προσωπικό του Ξενοδοχείου ζήτησε να μην αμοιφθεί για την εκεί απασχόλησή του!

   Στην εκδήλωση ακούστηκαν εορταστικά τραγούδια από τα παιδιά της χορωδίας του Ωδείου Ιτέας, καθώς επίσης και ελληνική μουσική και τραγούδια (αφιλοκερδώς!..) από τους  Θανάση Κατσουλιέρη (κιθάρα), Χρήστο Δασκαλόπουλο (μπουζούκι), Νίκο Παπουτσή (κιθάρα) και Βαλεντίνη Παλάντζα (ακορντεόν).  Ήταν μια θαυμάσια βραδιά με αφορμή την συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης  κι ελπίζουμε ότι θα είναι η απαρχή και για  άλλες τέτοιες έμπρακτες αποδείξεις αγάπης προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας.  Και ευχόμαστε βεβαίως και για την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής μας σε αυτές.  

1 σχόλιο:

  1. Προς τον ανώνυμο και κακόβουλο σχολιαστή:
    Άκουσες, δηλαδή σου μετέφεραν. Φήμες και δοξασίες γειτονιάς, μέσω ΑΜΕΑ αντιπροσώπων, ενώ θα μπορούσες να μάθεις ο ίδιος με ένα απλό τηλεφώνημα. Ας ρωτούσες τον Άκη γιατί δεν πήγε εκεί και για το τι έπρεπε να κάνει η οικοδέσποινα εκείνη την ώρα. Είναι κρίμα τέτοια γεγονότα να αντιμετωπίζονται με γαλάζια, πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλί γυαλιά. Ειδικά από ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς να διεκδικήσουν την τοπική εξουσία, για να αλλάξει ο παλαιοκομματισμός. Και μάλιστα όταν οι ''χρωματισμένες'' απουσίες από εκείνη την βραδυά, έβγαζαν μάτια. Και πάλι κρίμα. Τέλος, οι ρόλοι δίνονται στους ηθοποιούς στο θέατρο, από τον σκηνοθέτη. Και στους πρωταγωνιστές και στους κομπάρσους. Τα υπόλοιπα είναι ανώνυμα ακούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή