Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΔΙΑΝΟΜΗ ...ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

  Μετά από το σχετικό "κράξιμο" προς τον Σαλωνίτη Δημάρχο από Συμβούλους, Κοινότητες και κατοίκους, απεφάσισε (ο ίδιος;), να "παραχωρήσει" το δικαίωμα χρήσεως μερικών ηλεκτροκινήτων ποδηλάτων και σε άλλες Κοινότητες, πέραν της Αμφίσσης. Έτσι, εκτός από την ...τουριστική, ισόπεδη και ευρύχωρη  πρωτεύουσα του Δήμου μας, θα έχουν την ευκαιρία να κινούνται με ηλεκτρικά ποδήλατα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες και άλλων 5 (πέντε) Κοινοτήτων.

 Λύνεται έτσι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του Δήμου Δελφών, το οποίο μαζί με κάποια άλλα υποδεέστερης σημασίας (!...) προβλήματα, εταλάνιζε τους δημότες (κι όχι μόνον) πολλών Κοινοτήτων του Δήμου μας.  Έως και το υπό ίδρυση Μουσείο της Ιτέας "έπεσεν αμαχητί", προκειμένου να ...αναπτυχθούμε.  Από σήμερα λοιπόν, ηλεκτρικά (ενοικιαζόμενα) ποδήλατα, για όλους. Λίγο είναι;...

*****************************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 25.05.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 31/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων σε πέντε ακόμα σημεία του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Παρεμβάσεις ουσίας σε κάθε σημείο του Δήμου»


Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Δελφών για την προμήθεια 30 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσής τους. Η τοποθέτησή τους θα γίνει σε πέντε σημεία του Δήμου και έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη προμήθεια αντίστοιχου συστήματος που αφορά στην πόλη της Άμφισσας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» και είναι προϋπολογισμού 255.809,04 ευρώ.

Όπως είχε ενημερώσει ο Δήμος Δελφών και κατά την υποβολή της πρότασης, το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα πέντε σημεία που θα τοποθετηθούν είναι τα εξής:

  • Σταθμός 1: Δελφοί – Έμπροσθεν Ξενοδοχείο Βούζας

  • Σταθμός 2: Ιτέα – Οδός Παπαναγιώτου

  • Σταθμός 3: Γαλαξίδι – Πλατεία Μάμα

  • Σταθμός 4: Αθ. Διάκος – Πλατεία Αθ. Διάκου

  • Σταθμός 5: Γραβιά – Χάνι Γραβιάς

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές), θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του σημειώνει: «Μετά την πόλη της Άμφισσας, πέντε ακόμα σημεία του Δήμου Δελφών αναμένεται να έχουν προς χρήση των πολιτών, για την εξυπηρέτησή τους, μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον. Αξιοποιώντας κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την εν λόγω παρέμβαση σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες ανάλογα και με την επισκεψιμότητα της κάθε περιοχής».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου