Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΤΟ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ Δ.Ε.Ε.Π. ΦΩΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Άμφισσα, 04 Μαϊου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είχαμε ποτέ την παραμικρή αμφιβολία ότι η επικοινωνιακή στρατηγική του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εδράζεται σε ψευδείς ειδήσεις και σε επιδερμικές αναλύσεις, θα ήταν όμοια με αυτή του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, δεν υπολογίζαμε ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, θα ξεπερνούσε σε επιπολαιότητα, εκνευρισμό και έλλειψη ψυχραιμίας τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της Κουμουνδούρου.

Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αυτή του τη διάκριση και να ευχαριστήσουμε τη συντακτική ομάδα των ανακοινώσεων του για τη διευκόλυνση στο έργο μας. Εξάλλου, η Δ.Ε.Ε.Π ΝΔ Φωκίδας, ουδέποτε έχει προβεί πρώτη σε κάποια καταγγελία/ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθόσον την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία του έργου της Κυβέρνησης πρωτίστως τοπικά αλλά και εθνικά. Πολλάκις όμως έχει κληθεί να απαντήσει - όχι με ιδιαίτερη δυσκολία - στις βεβιασμένες και μη μελετημένες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.

Σε απάντηση της από 03/05/2022 ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, εξαρχής αγνοώντας επιδεικτικά την εμμονή τους στο πρόσωπο του γ.γ Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα και αποδοκιμάζοντας ευθέως την απαξιωτική αναφορά τους στους Δημάρχους και στην Περιφερειακή Αρχή του νομού, με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια αναφέρουμε το εξής:

Στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕ του υπουργείου Εσωτερικών https://eyde.ypes.gr/tritsis/projects επιλέγοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και παρακάτω τους Δήμους της, θα διαπιστώσει κανείς ότι από το σύνολο των 22 δήμων που κατέθεσαν προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδος βρίσκονται σήμερα στην 1η θέση στις εντάξεις έργων με ήδη τέσσερις (4) εγκεκριμένες προτάσεις έκαστος με συνολικό ποσό χρηματοδότησης του Νομού Φωκίδας 8.756.159,15 €, όταν οι υπόλοιποι δήμοι σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέταξαν από μια (1) έως και τρείς (3) λιγότερες.

Τέλος, για την επαρκή και ουσιαστική πληροφόρηση των πολιτών της Φωκίδας να αναφέρουμε ότι συνολικά της τελευταία 3ετία με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Φωκίδα έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις συνολικά δεκαεπτά (17) έργων με συνολικό ποσό χρηματοδότησης του Νομού Φωκίδας 11.426.637,39 €, παρόμοιων χρηματοδοτικών εργαλείων με το ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με συνολικό ποσό χρηματοδότησης του Νομού Φωκίδας 2.670.478,24 €, που διαχειρίστηκε το σημερινό ΥΠ.ΕΣ, αναμένοντας βεβαίως κάθε νέα βιώσιμη πρόταση έργου των δύο Δήμων μας για επιπλέον εντάξεις.

Για την Δ.Ε.Ε.Π ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

 1. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μιλάνε συνεχώς για εκατομμύρια ευρώ και έργο σε ολόκληρο τον νομό έχει να γίνει από το 2014. Εκατοντάδες Φωτογραφίες, χαμόγελα, γραβάτες , Δελτία τύπου, επισκέψεις υπουργών, αλλά έργο ΜΗΔΕΝ. Τίποτα στην Ιτέα, τίποτα στους Δελφούς τίποτα στο Γαλαξίδι τίποτα στην Δεσφίνα. Στην Άμφισσα μόνο η πλατεία Ησαΐα. Όπως κακήν κακώς έγινε.
  Τα μεγάλα έργα του Νομού, Νοσοκομείο, άρδευση Ελαιώνα, ΤΕΙ, λιμάνι και Μαρίνα Ιτέας καρκινοβατουν. Ο δρόμος Λαμία Άμφισσα υποβιβάστηκε από κλειστός αυτοκινητόδρομος σε εθνικό δίκτυο. Μας δουλεύουν συνέχεια όλοι τους. Και κυρίως ο Βουλευτής. Ντροπή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος και που να την βρει την ντροπή φίλε μου ?

   Διαγραφή