Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 01/05/2022

Αρ.Πρωτ.: 57

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαχητικό μήνυμα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλη τη Φωκίδα στάλθηκε σήμερα στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Λαού. Με το σύνθημα "ελπίδα η πάλη των λαών", δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στο πόλεμο.

Οι εκατοντάδες απεργοί στην περιοχή μας και οι εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα σε όλη τη χώρα, στην απεργία που προηγήθηκε στις 6 του Απρίλη και οι άλλοι τόσοι που διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα δίνουν την καλύτερη απάντηση ότι υπάρχει διάθεση για αγώνα, ότι δεν παραδίδουμε τίποτα από όλα όσα δικαιούμαστε. Έδωσαν ηχηρή απάντηση σε όσους λένε ότι δεν είναι καιρός για αγώνες, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην έχουμε πολλές απαιτήσεις γιατί τώρα γίνεται πόλεμος. Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση είχαν σωματεία συνταξιούχων, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργοι και νεολαία.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας Ειρήνη Καραχάλιου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημάρατος Ηλίας από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η Στεφανία Μελίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας «Αλ. Δελμούζος» απήγγειλε το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη " Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος". Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Άμφισσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου