Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ (αγροτικούς) ΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 9.5.2022

Α.Δ.Τ.:27/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες στην αγροτική οδοποιία

Π. Ταγκαλής: «Σημαντικές παρεμβάσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα»

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες για την πραγματοποίηση εργασιών στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, στις Δημοτικές Ενότητας Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Παρνασσού, οι οποίες με την ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσουν σημαντικά την υφιστάμενή της κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Δελφών (Β’ Φάση)», είναι προϋπολογισμού 207.500,00 ευρώ και δρομολογήθηκε κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί δε θα πραγματοποιηθεί νέα διάνοιξη δρόμων, αλλά μόνο επιφανειακή επέμβαση στο υφιστάμενο οδόστρωμα. Προβλέπονται εργασίες ισοπέδωσης, καθαρισμού και εξομάλυνσης των αγροτικών δρόμων, βελτίωσή τους με επίστρωση θραυστών υλικών, ανακατασκευή τους με αποκατάσταση του εδάφους καθώς και ανακατασκευή ή/και συντήρηση τάφρων για την απορροή των ομβρίων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για τη συνεργασία και τη δρομολόγησε ενός ακόμα σημαντικού έργου, σημειώνοντας: «Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας συνεπάγεται αυτομάτως και παροχή καλύτερων υπηρεσιών ώστε ο πρωτογενής τομέας της περιοχής μας να αναπτυχθεί. Αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα της εποχής αλλά και του τόπου μας, το οποίο ο Δήμος Δελφών φροντίζει με σειρά πολύπλευρων παρεμβάσεων να μετατρέπει σε στόχο υλοποιήσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου