Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΚΙΡΡΑ : ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ 1950...

 "Με ευθύνη των οδηγών" πλέον, η διέλευση των οχημάτων από την κεντρική οδό της Κίρρας

φωτογραφίες 18 Μαΐου 2022

  Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και ...παρακλήσεις προς την Δ.Ε.Ιτέας (όπου και υπάγεται) της προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κίρρας, εν τούτοις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας, κανείς από τον Δήμο Δελφών δεν λαμβάνει υπ' όψιν του τα καταγγελόμενα σοβαρά : Η κεντρική οδική αρτηρία της Κοινότητος (οδός Αγίου Ιωάννου), είναι χωρίς διαγράμμιση. Και μάλιστα χωρίς την απαραίτητη για αυτές τις περιστάσεις διπλή συνεχόμενη γραμμή στο κέντρο του οδοστρώματος, απαγορεύοντας τοιουτοτρόπως τις προσπεράσεις. Προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο από ατυχήματα οδηγούς, οχήματα και πεζούς.
  Η στενότητα της οδού, η οποία έχει το κύριο βάρος της κυκλοφορίας και της διελεύσεως από την Κοινότητα των διερχομένων οχημάτων, εγκυμονεί κινδύνους για όλους όσους την χρησιμοποιούν, είτε ως πεζοί, είτε ως εποχούμενοι. Τι πιο λογικό λοιπόν, από το να διαγραμμισθεί το οδόστρωμα με διπλή γραμμή, απαγορεύοντας την προσπέραση;
  Μετά την από ετών ...αγρανάπαυση της ιδίας οδού και μετά από την ...αμέριστη συμπαράσταση προς την Κίρρα της Δημοτικής μας Αρχής, μήπως ήλθεν η ώρα να εκδοθούν και ...διθυραμβικά Δελτία Τύπου, στα οποία να αναφέρονται η συμπαράσταση και οι ενέργειες Δημοτικής (και Πολιτικής) Αρχής, για την αρχαιότερη και ιστορικότερη Κοινότητα της Στερεάς Ελλάδος, αυτήν της Κίρρας;...
"Βάστα Μαίρη!..."


4 σχόλια:

 1. Η διαγράμμιση δεν χρειάζεται γιατί πολύ απλά εκεί που είναι τιμή της βενζίνης δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιότιμε Κύριε Κουτρολίκε, σας ευχαριστώ για την ενασχόλησή σας με το θέμα και επιθυμώ να σας ενημερώσω , όπως και όλους τους δημότες, καθότι πρόκειται για ένα θέμα δημόσιας ασφάλειας.
  Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κίρρας έχει γνωμοδοτήσει επί του θέματος και έχει εκδοθεί και θετική απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης υπάρχει έγκριση καταχώριση έργου ποσού 5.000,00 για τη διαγράμμιση της κεντρικής οδού Αγίου Ιωάννου Κοινότητας Κίρρας (εισήγηση 1ου θέματος -σελίδα 14). Για να αποσαφηνιστεί πλήρως το θέμα είχε ήδη ψηφιστεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και με την επαναφορά του στο αυριανό , απλά αλλάζει μόνο ο τίτλος του έργου. Περιμένουμε απλά τώρα την υλοποίησή του.
  Με εκτίμηση
  Μαίρη Καπαρέλη
  Πρόεδρος Κοινότητας Κίρρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσείς κα Καπαρέλη σέβεστε τα βασικά του κυκλοφοριακού;

   Διαγραφή
 3. Μόνο θλίψη για το ιστορικό χωριό με τους ανάξιους που το έφεραν σε αυτή την κατάσταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή