Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ...ΚΟΥΤΙΑ!



ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά, 07/06/2019

για ακόμη μια φορά παραμένει πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού 
με τους μικρούς της φίλους!  








ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2019
Εργαστήρια για παιδιά “κουτί… άνοιξε!”
Φέτος, σε συνεργασία με το Bookbook.gr και το σύλλογο “Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”, διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά με τον τίτλο “κουτί… άνοιξε!”. Τα εργαστήρια είναι σχεδιασμένα από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο, που εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες, και σχεδίασε τα προηγούμενα χρόνια τις καλοκαιρινές εκστρατείες των δημοτικών και δημοσίων βιβλιοθηκών συνεργαζόμενη με το Future Library και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.







Τα εργαστήρια “κουτί… άνοιξε!” θα υλοποιηθούν στο διάστημα 18 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2019, ενώ το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για παιδιά ολοκληρώνεται με 3 ακόμη δράσεις για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν το Σάββατο 8/6/2019, online στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr ή δια ζώσης στη Βιβλιοθήκη.
Πληροφορίες: κ. Κεράστα (τηλ. 2261089979 – Email: aikker@gmail.com)

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και το Bookbook.gr
H Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος και εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθώς και με δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες και σχολεία. Από το 1995 ως το 2010 συνεργάστηκε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οργανώνοντας τις αναγνωστικές της καμπάνιες και συμμετέχοντας στην ομάδα σχεδιασμού του καινούριου της παιδικού τμήματος. Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε προγράμματα οικογενειακού γραμματισμού. Συμμετείχε στην ομάδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ήταν από το 2010 - 2015 συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της ΑME Future Library για την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα. Από το 2015 – 2018 συνεργάστηκε με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την ανάπτυξη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και το 2017 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Δανειστικού της Τμήματος. Έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους συνεργάτες την ιστοσελίδα Bookbook.gr για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως στη δουλειά της με τα παιδιά είναι μέσα στο δάσος των βιβλίων να μαζεύει μαζί τους τα βιβλία-χαλικάκια για να φτιάχνουν κάθε φορά ένα καινούργιο αναγνωστικό μονοπάτι.


Τ ο Bookbook.gr δημιουργήθηκε το 2007 από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και τον Δημήτρη Χαλκιόπουλο. Στόχος τους είναι να προσφέρουν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των βιβλιοθηκών, υλικό και την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε τα βιβλία και η ανάγνωση να αποτελέσουν κύριο άξονα στην άτυπη εκπαίδευση, στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και εν τέλει της παιδείας των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό οργάνωσαν το bookbook.gr, ώστε να ενημερώνει για την κυκλοφορία αξιόλογων βιβλίων (νέες κυκλοφορίες), να προβάλει τα βιβλία (βιβλία που ξεφυλλίζονται, βιβλία που ακούγονται) και να κινητοποιεί μέσω αυτών (δραστηριότητες, παιχνίδια, e-εργαστήρια) την κοινότητα των αναγνωστών, συνδέοντας τα βιβλία και την ανάγνωση τόσο με τις καθημερινές όσο και τις εκπαιδευτικές πρακτικές, που εφαρμόζονται μεμονωμένα ή σε ομάδες παιδιών στη βιβλιοθήκη, στο σχολείο ή στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου