Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΖΑΡΙ" ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ


Αρκεί να μην βρέξει...
Η Άμφισσα από 850μ. υψόμετρο
(φωτογραφία Μίμης Κουτρολίκος)

  Μια "έξυπνη" κίνηση πραγματοποιείται από τον "Σύλλογο Εμπορικών Καταστημάτων Άμφισσας", η Διοίκηση του οποίου, εκμεταλλευόμενη την από πολλών ετών θεσμοθετημένη εμποροπανήγυρη της πόλεως, προσπαθεί να μεταφέρει το "παζάρι", εμπρός και μέσα στα καταστήματα των μελών της. Για αυτόν τον λόγο, με την παρακάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ενημερώνει κατοίκους, περιοίκους, επισκέπτες και "παζαριώτες", ότι το διήμερο 1&2 Ιουλίου 2019 τα καταστήματα της Αμφίσσης θα παραμένουν ανοικτά έως αργά το βράδυ, προσφέροντας εκπτώσεις στα εμπορεύματά τους έως 50%, δημιουργώντας ένα δεύτερο, ιδιότυπο "παζάρι", παράλληλο με αυτό το οποίο λειτουργεί πλέον, στην ανατολική είσοδο της πόλεως.

   Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται ότι, η εμποροπανήγυρις επραγματοποιείτο εντός των κεντρικών οδών της πόλεως, με την αρχή της να είναι στο Δημοτικό Στάδιο, στην νότια είσοδο της πόλεως και το τέλος της στην επάνω πλατεία. Δηλαδή, να σχηματίζεται μια τεράστια εμπορευματική ζώνη, η οποία ακινητοποιούσε για τις ημέρες της λειτουργίας της, ολόκληρη την πόλη και η οποία πόλη, ζούσε και ανέπνεε για εκείνο το σύντομο χρονικό διάστημα των 5-6 ημερών, στους οικονομικούς και κοινωνικούς ρυθμούς του "παζαριού".
Βεβαίως, οι εποχές έχουν ανεπιστρεπτί αλλάξει και η παλαιά αίγλη του "παζαριού", έχει συρρικνωθεί αρκετά, καταλαμβάνοντας πλέον (χωροταξικά) το οδόστρωμα, στην ανατολική πλευρά της πόλεως, όπου και η είσοδος από την επαρχιακή εθνική οδό Ιτέας - Λαμίας.
Ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει κι άλλες δράσεις για αυτό το χρονικό διάστημα των αρχών του Ιουλίου και οι οποίες περιγράφονται στις παρακάτω αναδημοσιευόμενες ανακοινώσεις - προσκλήσεις προς το καταναλωτικό κοινό.

Εμείς, να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία σε αυτόν τον έξυπνο σχεδιασμό του Συλλόγου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου