Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.ΑΛ.Ο.) ΦΩΚΙΔΟΣ

Αμφισσα, 24 Ιουνίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση Παρουσίασης Λειτουργίας Κέντρου Στήριξης
Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) Νομού Φωκίδας
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εκδήλωση Παρουσίασης Λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Βουλευτής Ν. Φωκίδας, κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δήμου Δελφών, κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ. Βασ. Αυγερινός και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας, κ. Ασημ. Μπαφατάκης. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Ειδικό Γραμματέα Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, κ. Ευαγ. Νικολαΐδη, την σύμβουλο του Ειδικού Γραμματέα Κ.ΑΛ.Ο. κα. Ιφιγ. Δουβίτσα, την Πρόεδρο της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Π. Σακελλαρόπουλος κα. Αθηνά Φραγκούλη, την Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Δελφών και Υπεύθυνη Τουριστικού Τομέα Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας κα. Ελισάβετ Κοτσάνου και του Στελέχους του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Ν. Φωκίδας κ. Ευθ. Καραχάλιο. Παρουσιάστηκαν θέματα αναφορικά με το Θεσμικό Πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο., την σύνδεση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Φωκίδα με την Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ., τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης με το κοινωνικό επιχειρείν στην βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνοπτική παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Ν. Φωκίδας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Ν. Φωκίδας, στην οδό Οδ. Ανδρούτσου 5, στην Άμφισσα παρουσία του Δ.Σ., εργαζομένων και μελών του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, καθώς και πολλών προσκεκλημένων.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης θα πραγματοποιηθεί σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων (θεματικά εργαστήρια, ημερίδες κ.λπ.) σε όλη την έκταση του Νομού Φωκίδας με στόχο την ενημέρωση και την διάδοση των αρχών της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Νομού Φωκίδας στεγάζεται στην οδό Ανδρούτσου 5, Άμφισσα Φωκίδας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 09:30 – 20:00, Τετάρτη & Παρασκευή 09:30 – 16:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλ. 2265301627 και ηλεκτρονικά στο e-mail: kalo.fokida@gmail.com .



‘’Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί μία κοινωνική και συλλογική επιχείρηση που στηρίζεται στην συνεργατικότητα και δεν προσδοκά στο καθαρό οικονομικό όφελος, αλλά στο ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος και στην δημιουργία κοινωνικής αξίας. Πίσω από την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσει ο Κοι.Σ.Π.Ε., υπάρχει μία ιδιαίτερα αυξημένη ανθρώπινη ευαισθησία και προσέγγιση, έναντι της παραδοσιακής επιχειρηματικότητας, με βασικό στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή άλλης ευαλωτότητας.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου