Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ" - περί "IMERYS" ο λόγος

Άμφισσα   19 / 6 / 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

« Ο  Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ »
                 
                                                                        
      Ο καλός μας διευθυντής, αφού μας ενημέρωσε δήθεν τον καθένα χωριστά, ότι πλέον η μισθοδοσία γίνεται με «δίκαιο και διαφανή τρόπο» όπως λέει, μας καλεί να αποδεχθούμε τα  εξαήμερα, τους εργολάβους, τις αλλαγές ειδικοτήτων και όσα άλλα μέτρα σκοπεύει να πάρει, «με σεβασμό στους ΝΟΜΟΥΣ στα εργασιακά δικαιώματα» και στη διαβούλευση. Την επιστολή την έδωσαν οι προϊστάμενοι σε έναν προς έναν για να θεωρήσει ό καθένας μας ότι αυτά που μας λένε έχουν να κάνουν σε προσωπικό επίπεδο, σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια ανάμεσά μας.
    
      Μας εμφανίζει και το μπαμπούλα των «καταστροφικών συνεπειών» αν δεν δεχθούμε όλα αυτά τα μέτρα που μας προτείνει και που όλα τους συντείνουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, στη συνέχιση της κερδοφορίας, στο τσάκισμα της ζωής μας όπως την ξέρουμε. Μας λέει επίσης ότι αν δεν αποδεχθούμε όλα αυτά ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ με «νόμιμους τρόπους» θα μας τσακίσει ακόμη περισσότερο.
     Προφασίζεται η εταιρεία  το κόστος! Αλήθεια αναλογίζεται κανείς συνάδελφος το πόσο ψηλά εκτινάσσεται το κόστος στα συνεργεία με την εργασία τα Σάββατα, πολλές φορές και χωρίς αντικείμενο, καθώς και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική στη μισθοδοσία (που ούτε διαφανής είναι, ούτε αξιοκρατική) και που οδηγούν το τμήμα αυτό (συνεργείο) στην πλήρη απαξίωση του; Και ως μη συμφέρον, θα το παραδώσουν, μετά από λίγο καιρό πιθανότατα, σε εργολάβους, όπως θα κάνουν με τα περισσότερα τμήματα;
      Εμείς ξέρουμε ότι η εταιρεία σίγουρα έχει προβλήματα με την παραγωγή. Γι αυτό σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Τα όποια προβλήματα έχει θα τα λύσει σε ένα δύο χρόνια. Αυτό το διάστημα να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σε δραστηριότητες που είναι υποχρεωμένη από το ΝΟΜΟ να εκτελέσει, όπως είναι η αποκατάσταση των «κουφαριών» των κοιτασμάτων, περιορίζοντας την κερδοφορία της και αργότερα μπορεί να συνεχίσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Δεν μπορεί μεταχειριζόμενη τη νομιμότητα να έχει ως μόνο λόγο ύπαρξης την κερδοφορία και μόνον αυτή.
       
    Εμείς ως Σωματείο, αν και δεν καλεστήκαμε στην επονομαζόμενη διαβούλευση, δεν συμφωνούμε με αυτή, η οποία είναι όχημα για να ντύνει με «νομιμότητα» η εταιρεία, τις όποιες ενέργειες κάνει (ακόμη και μονομερώς) από δω και στο εξής. Δεν θα θέλαμε αύριο – μεθαύριο να απολογούμαστε σε εσάς λέγοντάς σας «εμείς τους τα λέγαμε», «εμείς άλλες προτάσεις κάναμε», «εμείς διαφωνήσαμε» και άλλα τέτοια.
    Στην τρομοκρατία της εταιρείας, στον πανικό που σπέρνει σε όλους μας,  ακόμη και στις οικογένειές μας αλλά και στην τοπική κοινωνία, η απάντηση πρέπει να είναι μια. Προσανατολισμός των Σωματείων στην αναγκαιότητα και της ενότητας αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων σε αγωνιστική κατεύθυνση (όπως είπαμε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Εργοταξιακού), με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου και  των Ομοσπονδιών
  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου