Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

"ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" : ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

H Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, ανθρώπους των κινημάτων και της οικολογίας, που επέμειναν αγωνιστικά και μαχητικά και στήριξαν με την ψήφο τους την αντικαπιταλιστική και αντι-ΕΕ αριστερά στις περιφερειακές εκλογές. Όλους/ες εκείνους/ες που έκαναν την υπέρβαση και  την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, θεωρώντας την παρουσία της στο περιφερειακό συμβούλιο θετική και χρήσιμη για το λαό μας. Τα δεκάδες μέλη και φίλοι της σε όλη τη Στερεά
έδωσαν μια δύσκολη και άνιση μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες πολιτικής πόλωσης από τις δυνάμεις του νέου «δικομματισμού», οικονομικού στραγγαλισμού, γραφειοκρατικών εμποδίων, απομόνωσης-και αποκλεισμού από πολλά τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. Παρόλα αυτά οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη Στερεά, κατάφεραν να συσπειρώσουν 4.500 συντοπίτες μας (1,4%), που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις της «χαμένης ψήφου», των διαχειριστικών επιλογών, δίνοντας τη δυνατότητα στην Αριστερή Παρέμβαση να εκλέξει για δεύτερη συνεχόμενη φορά περιφερειακό σύμβουλο.
Το αποτέλεσμα παγιώνει στην περιφέρειά μας ένα κρίσιμο μέγεθος αγωνιστών οι οποίοι στο επόμενο διάστημα θα δώσουν τη μάχη της δυναμικής ανυποχώρητης αντιπολίτευσης, τόσο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο όπου θα μεταφέρουμε τη φωνή των κατοίκων της Στερεάς και των τοπικών κινημάτων (κινήματα ενάντια στις ΑΠΕ, στους πλειστηριασμούς, στις εξορύξεις κ.α.), όσο κυρίως εκτός αυτού, στους κοινωνικούς αγώνες διεκδίκησης των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στο «τοπικό κράτος» και την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρώτος περιφερειακός σύμβουλος θα είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Νίκη Πολυζώη από τη Φωκίδα και στη συνέχεια θα τηρηθεί η αμεσοδημοκρατική αρχή λειτουργίας της Αριστερής Παρέμβασης που περιλαμβάνει εναλλαγή εκπροσώπησης.
Οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, όσο και συνολικότερα στην περιφέρεια Στερεάς, δυστυχώς δεν κρίνονται θετικές, καθώς η καταδίκη της συντηρητικής – νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν στράφηκε σε αριστερή – αντικαπιταλιστική – αντιδιαχειριστική κατεύθυνση. Η ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, η σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κυρίως η σταθεροποίηση ενός διάσπαρτου κομματικά μεν, αλλά άκρως επικίνδυνου πολιτικά εθνικιστικού-ρατσιστικού-φασιστικού πόλου, τίποτα θετικό δεν προμηνύει για το μέλλον του εργαζόμενου λαού.
Η σημαντική πτώση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και στη Στερεά είναι θετικό στοιχείο που όμως δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Σημειώνουμε εδώ ότι η αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική αριστερά εξέλεξε 13 Περιφερειακούς Συμβούλους πανελλαδικά στις 12 Περιφέρειες της χώρας στις οποίες συμμετείχε στις εκλογές.
Για τον Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, παραμένοντας συνεπείς στην αντι-ΕΕ, αντιδιαχειριστική λογική, δηλώνουμε πως δεν επιλέγουμε διαχειριστή στη φτώχεια μας και φοροεισπράκτορα, δεν αναζητούμε συναινετικές συμμαχίες διαπλοκής και εξυπηρέτησης των κυρίαρχων συμφερόντων, συγκρουόμαστε συνολικά με τον Κλεισθένη και την εφαρμογή των μνημονίων στην κατ’ όνομα «αυτοδιοίκηση» διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ανθρώπινη περιφέρεια.
Καλούμε το λαό της Στερεάς και κυρίως όσους συντάχθηκαν με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά στον Α΄ γύρο, να «μαυρίσουν» τόσο στην περιφέρεια όσο και στους δήμους κάθε επίδοξο διαχειριστή του Κλεισθένη που θα κληθεί να εφαρμόσει τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μνημόνια σε επίπεδο περιφέρειας ή δήμου. Το μόνο που κρίνεται πια για αυτούς είναι ο πρώτος λόγος στους διορισμούς στις επιτροπές του τοπικού κράτους και στα παζάρια για το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού της Στερεάς. Κι αυτό, γιατί η αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική τους είναι δεμένη στο άρμα των μνημονίων και της Ε.Ε και δεν αλλάζει στην ουσία της, όποια και να είναι τα πρόσωπα που θα την εφαρμόσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου