Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (εκ των τελευταίων της παρούσης δημοτικής αρχής)

Μαρίνα Ιτέας Κυριακή 9-6-2019

Προ της παραδόσεως του Δήμου

  Συνέρχεται μετά από πρόσκληση της προέδρου του σώματος, το πρώτο μετά από τις δημοτικές εκλογές δημοτικό συμβούλιο, όπου σύμφωνα με την πρόσκληση, υπάρχουν 20 (είκοσι) θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξή του.
Με δεδομένη την παράδοση της δημοτικής αρχής την 1η Σεπτεμβρίου 2019, είναι λογικό να έρχονται στο συμβούλιο προς τακτοποίηση, πολλά θέματα- εκκρεμότητες της απερχομένης αιρετής διοικήσεως του Δήμου μας. Αναμενόμενον. 
Αλλά, το να συζητείται για πολλοστή φορά (έκτη), παρ’ ότι ήδη έχουν περάσει 6 (εξι) μήνες από την έγκρισή του, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019, είναι η αδιάψευτη απόδειξη ότι η απερχομένη δημοτική αρχή του Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, είχε χάσει τελείως την ...”μπάλα”. Έφθασε αισίως, δύο μήνες πριν από την παράδοση του δημαρχικού θώκου και σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια, να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους!... Τόση οργάνωση!...

  Παραλαβές, τακτοποιήσεις, εγκρίσεις, πρωτόκολλα, αμοιβές και λοιπές δημοκρατικές ...δυνάμεις, θα παρελάσουν μέσα από το συγκαλούμενο για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00’ δημοτικό συμβούλιο, του οποίου οι αρμοδιότητες (όπως και των επομένων έως 31-8-2019) είναι μόνον διαδικαστικού χαρακτήρος. Διότι ως γνωστόν, έως και την ημερομηνία παραλαβής από την νέα δημοτική αρχή, απαγορεύονται (εκ του νόμου) οι οικονομικού ενδιαφέροντος αποφάσεις του σώματος. Το αυτό δε ισχύει και για τους αιρετούς, τους έχοντες εντός του Δήμου θεσμικό αξίωμα .

Η ημερήσια διάταξη :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου