Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

(τέως) ΧΩΜΑΤΕΡΗ ''ΒΑΪΔΕΡΜΠΟΣ'' : ΕΠΑΝΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ (λαθραίως);...


Ο ''Βεζούβιος'', θα ξανα-εμφανισθεί;
(φωτογραφία αρχείου)
   Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται στην περιοχή ανάμεσα από την Ιτέα και το Γαλαξείδι, όπου και η  παλαιά σφραγισμένη και απροσπέλαστης (υποτίθεται) χωματερή του Βαϊδερμπού, ένα επαγγελματικό Ι.Χ. ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο και πλησιάζοντας την μεγάλη οπή, αδειάζει το φορτίο του (απορρίμματα και αστικά λύματα), εντός του μεγάλου κοιλώματος.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεν φορτηγό αυτοκίνητο έχει τοπικές πινακίδες, ο δε οδηγός του είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, αλλά αλβανικής καταγωγής.

  
  Το λογικόν είναι ότι, δεν είναι δυνατόν από μόνος του αυτός ο άνθρωπος, να συγκεντρώνει απορρίμματα από τις γύρω κοινότητες (μόνον;) και να πηγαίνει να τα εναποθέτει στην εγκαταλελειμμένη χωματερή του Βαϊδερμπού.
   Επίσης λογικόν είναι, τις τελευταίες ημέρες η σε εκείνο το σημείο περιοχή, να ''ευωδιάζει'' από τις αναθυμιάσεις των εν σήψη απορριμάτων, παραπέμποντας σε άλλες και πρόσφατες εποχές, κατά τις οποίες εδόθησαν αγώνες για να σταματήσει το αίσχος και η προσβολή περιβάλλοντος και ανθρώπων.  Και βεβαίως αναλόγως με την κατεύθυνση και την ένταση του ανέμου, να αναμένεται η ''διάνθιση'' της θαλασσινής αύρας, με βουτάνιο και προπάνιο, οσμές αξεπέραστες προ δεκαετίας, για τον πληθυσμό από το Γαλαξείδι έως και τους Δελφούς.

   Για την τότε αισθητική ''αναβάθμιση'' του Δελφικού Τοπίου, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτε.  Η φωτογραφία της επικεφαλίδος μας, φανερώνει το μεγαλείο και το πολιτισμικό επίπεδο εκείνης της εποχής.

   Πληροφορηθήκαμε ότι, έχει ενημερωθεί για το θέμα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ιτέας κος Τέντ Γουώρθ και προφανώς θα έχει ενημερωθεί και ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. κος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.  Το ζητούμενο είναι εάν ειδοποιήθηκε και η αρμόδια θεματική αντιδήμαρχος για το Περιβάλλον κα Μαίρη Ανδρεοπούλου και εάν ναί, το τι σκοπεύει να κάνει με την αυθαιρεσία και την αναμενόμενη επανεμφάνιση του ...''Βεζούβιου''.
Ελπίζουμε τα δέοντα και μάλιστα άμεσα.
Να το θεωρήσουμε και λογικό;...
Είδομεν.

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΟΞΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ
    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ..........
    ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή