Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ - ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΟΣΜΗΜΑ.


Ένα ''Ντέρμπυ''
στα χαρτιά!...

  Με μια σεμνή Τελετή, με λίγες προλογίσεις και με τους φιλάθλους, να ''ξεχειλίζουν'' κυριολεκτικά τριγύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ωσάν αφρός από γεμάτο ποτήρι μπύρας, επραγματοποιήθησαν το Σάββατο 17-10-2015 τα εγκαίνια του νέου ξύλινου δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας.
Το δε καθαρά αθλητικό ενδιαφέρον από όλους τους φιλάθλους, για αυτήν την χαρμόσυνη ημέρα για την Ιτέα, ήταν τεράστιο.  Μιας και αμέσως μετά από τα εθιμοτυπικά,
ακολουθούσε ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Γ.Σ. Ιτέας και τον Μάκαρο Αμφίσσης.  Δυο αθλητικά σωματεία της περιοχής μας, των οποίων οι στόχοι είναι υψηλοί, το δε τεχνικό τους επίπεδο, τα κάνει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου των.

   Είχε προηγηθεί η σχετική ...τοπικιστική φόρτιση, και την οποίαν ...προσγείωσαν με εξαιρετικό τρόπο στο καθαρά αγωνιστικό μέρος της,  οι δυο προπονητές των ομάδων, σε ραδιοφωνική εκπομπή την προηγούμενη Δευτέρα 12-10-2015.  Οι Χρήστος Μωραΐτης (προπονητής Γ.Σ. Ιτέας) και Νίκος Παπούλιας (προπονητής Μάκαρου Αμφίσσης), συζήτησαν ωσάν καλοί φίλοι για τις ομάδες τους, για τα σχέδιά τους, για το τοπικό πρωτάθλημα και για τις προσδοκίες τους από αυτόν τον αγώνα.

  
   Υπήρχε Διευθυντής.  Υπήρχε και Ορχήστρα.  Και η οποία ''έπαιζε'' σε ρυθμό ''allegro vivace'' κατά την διάρκεια ενός όμορφου αγώνα και του οποίου αγώνα, το πάθος και η κοσμιότητα των παικτών, ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά του.  Λογικά λοιπόν, η ανωτερότητα του Γ.Σ. Ιτέας, περιόρισε τις όποιες προσπάθειες αντιδράσεων από τον Μάκαρο και το αποτέλεσμα ήλθε φυσιολογικά : 
Γ.Σ. Ιτέας - Μάκαρος Αμφίσσης : 67-45

   Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τις τεχνικές ηγεσίες και τις Διοικήσεις των δυο Ομάδων.  Και για το θέαμα και για τις σχέσεις των.
Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι οι δυο ομάδες ξανά-συναντώνται για το πρωτάθλημα, στις 16-1-2016 στην Άμφισσα, ενώ ο Γ.Σ. Ιτέας, αγωνίζεται το επόμενο Σάββατο 24-10-2015, με αντίπαλο τον ''Αλέξανδρο'' Αρτάκης.

Συμμετοχές και πόντοι : 
ΓΣ Ιτέας (προπονητής Μωραϊτης): Λεοντίου, Αγγελόπουλος, Μπαντελάς 4 (1), Γεωργαντάς 15, Μούκας, Σταθάς 4 (1), Παπαδήμας, Ευθυμίου 21 (4), Παπαθεοχάρης, Παρασκευόπουλος 5 (1), Κουτρόγιαννος 3 (1), Μωραϊτης Ι. 16 (1).
Μάκαρος Άμφισσας(προπονητής Παπούλιας): Λούπουλ, Αμπλάς 3, Οικονόμου 8 (1), Κυριακίδης 6 (1), Γίδας 2, Φουσέκης 2, Κακούσης 9 (1), Μαμαρέλης 5, Ψιμούλης 4, 

1 σχόλιο:

  1. αν οι φανατικοι αυτοκαλουμενοι "επιστημονες" με τα βρισιδια και τα βρωμολογα ειναι στολιδι εγω φευγω απο τη πολη.... ελλαδαρα στα μεγαλεια σου... βρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή